Адвокат радить батькам "нетернопільських" дітей не підписувати договори про оплату з дитсадками

Адвокат радить батькам "нетернопільських" дітей не підписувати договори про оплату з дитсадками
  • Останнє підготовче засідання у справі про скасування наказу міського управління освіти №261 про встановлення плати за відвідування дитсадків дітьми без тернопільської реєстрації відбулось 18 вересня у Тернопільському окружному адміністративному суді. Розглядала справу суддя Дерех.
  • За підсумками підготовчого засідання призначено основний розгляд справи на 14.00 17 жовтня.

У залі засідань - позивач Анна Хасан, вона ж і представляє третю особу на стороні позивача свого неповнолітнього сина Рената Хасана та представник третьої особи адвокат Ростислав Небельський. На стороні відповідача - представник управління освіти і науки Тернопільської міської ради Андрій Вівчар та представник третьої особи Тернопільської міської ради Олена Олійник.

Підтримати Анну Хасан та позов, що оскаржує закон міського управління освіти, традиційно прийшли мами із дітьми на руках.

Відео дня

Під час засідання сторони додають до матеріалів справи документи, які суддя зобов'язала додати на підготовчому засіданні, що відбулось 15 серпня.

Під час засідання представник управління освіти і науки міської ради  попросила надати час на долучення до матеріалів справи довідку, яка засвідчує те, що багато батьків “нетернопільських” дітей в усіх садочках міста вже уклали договори на оплату освітніх послуг та за наказом вже сплачують за відвідування дітьми дошкільних навчальних закладів.

- Ми хочемо показати, що даний наказ вже виконується в садочках міста і якщо буде скасування цього наказу, це свідчить про порушення прав батьків, які сплачують і готові сплачувати, - каже представник управління освіти і науки міської ради Андрій Вівчар.

Клопотання підтримує і третя особа на стороні відповідача - Тернопільська міська рада.

- Права однієї особи закінчуються там, де  починаються права іншої особи, - каже представник Тернопільської міської ради Олена Олійник. - Оскаржений наказ зараз є чинний і по ньому багато батьків сплачують за відвідуванння дітьми дитячих садків. Даний наказ захищає і дає можливість на здобуття дошкільної освіти багатьом іншим дітям. Ми не можемо порушувати їх права.

Анна Хасан заперечує проти клопотання та аргументує це тим, що договори були укладені під тиском.

Запропоновані представниками управління освіти і науки ТМР матеріали (список укладених договорів) суд до справи не долучив.

- Ми маємо даний випадок по одному садочку та інформацію про укладання договорів у Тернопільському  ДНЗ №20 вже є у матеріалах справи, - каже суддя Дерех.

На прохання журналістки прокоментувати рішення суду не брати до уваги клопотання представник Тернопільської міської  ради Олена Олійник відповіла: “Займіться чимось корисним”.

Не спілкувався з журналістами і представник управління освіти і науки Тернопільської міської ради.

Вирішальне засідання у справі призначили на 17 жовтня. Представник третьої особи позивача Рената Хасана адвокат Ростислав Небельський каже, що справу можна було розглянути і в швидші терміни.

- Мій підсумок засідання такий: запізніле правосуддя - вже не правосуддя, тому що ми не можемо вже цю справу, як на мій погляд, розглянути в розумні терміни. Ми просили суд призначити засідання швидше, говорить адвокат. - Наступне засідання має бути вирішальним. Як я вже неодноразово говорив, справа не є складною.

Анна Хасан каже, що садочок її п’ятирічний син Ренат відвідує без проблем. В інших садочках батькам і далі кажуть підписувати договори.

- На попередньому засіданні суддя казала, що розгляне питання про призупинення дії наказу на час судових засідань, - каже Ростислав Небельський. - Але пізніше суд вказав, що якщо відбудеться призупинення дії наказу, то складеться враження, що справа вже вирішена.

Позивачі із даним твердженням не погодились. Тому зараз це питання розглядає Апеляційний суд у Львові.

Ростислав Небельський звертається до батьків “нетернопільських” дітей, яким пропонують підписувати документи  про оплату освітніх послуг у дитячих садках до остаточного рішення суду не підписувати договори.

Нагадаємо, п`ятирічного Рената Хасана 7 червня не пустили у дитсадок, бо він немає тернопільської прописки. Після розголосу інциденту 8 червня хлопчика таки прийняли до дитсадка №20 на бульварі Данила Галицького, 1А. Мама Рената позивається до суду на управління освіти міськради. Жінка хоче, щоб наказ влади про те, що батьки дітей без тернопільської прописки мають платити за садочок 1215 грн в місяць, визнали недійсним та скасували.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (13)
  • Саша

    НАДАЛ І КОМПАНІЯ ІДІТЬ НА ТРИ БУКВИ ІЗ СВОЇМИ ПОКРАЩЕНЯМИ. МАЄТЕ КРИВІ РУКИ ТО НЕ ЛІЗЬТЕ НІКУДИ І ВСЕ БУДЕ ДОБРЕ!

    Іринка reply Саша

    Краще б розвязки зробили, а то нічого взробити толком не можуть, постійно бюджет порожній і потрібні гроші на фестивалі, бруківку та картку Тернополянина (яку купляють за кошти міської ради, наші з вами гроші) і потім роздають безкоштовно першокласникам, та картка взагалі їм не потрібна, тим більше термін дії картки три роки. От якби старшим учням почали роздавати безкоштовно!!!
  • Vasil Mulyar

    Нажаль на даний час це є рідким явищем коли люди відстоюють свої права. Коли я був на батьківських зборах  в садочку в який ходить моя дитина, то там на а все треба гроші здавати, а батьки поводять себе так як ніби це всіх все влаштовує.
  • Оксана

    "Відміна наказу свідчить про порушення прав батьків,які оплачують" . Відміна буде свідчити лише про неправомірність ТМР та про повернення коштів батькам. Бояться"обіс...тися"

    Саша reply Оксана

    Саме так, бояться, бо то все НЕ Законно, зараз будуть шукати будь-які "гнилі відмазки"
  • marijka

    Ситуація з садочками в Тернополі дійсно критична, бо більшість з них переповнені - в групі по 30 і більше дітей. Але чи справді багатьох це хвилює? На сайті місцевих петицій на даний момент розміщені дві петиції про садочки, то одну підписало аж 75 людей, а іншу - 97.

    Саша reply marijka

    Чому влада не будує нові садки? Виділили землю під будівництво багатоквартирного будинку, замість винагороди собі в кишеню зобовяжіть забудовника збудувати садок коло будинку та іншу інфраструктуру парковку, вело-доріжку і так далі, подивіться як це відбувається в інших містах!

    Іринка reply Саша

    Нащо ті садки будувати і так добре!

    Саша reply Саша

    Таке враження що будувати житло та отримувати надприбутки вміємо, а збудувати садок та школу, нахер потрібно. Хай будуть групи і класи переповненні, ну і що ..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст 08:46 18 березня у Тернополі відключили світло за однією адресою 08:05 У Підволочиську чоловік продавав перероблений пістолет play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up