Національний мультипредметний тест-2023: де та коли будуть проходити іспити на Тернопільщині

Національний мультипредметний тест-2023: де та коли будуть проходити іспити на Тернопільщині
  • Вже другий рік поспіль українські одинадцятикласники складають національний мультипредметний тест замість зовнішнього незалежного оцінювання.
  • В Українському центрі оцінювання якості освіти наголошують, причина змін – повномасштабне вторгнення.

Цьогоріч тестування проходитиме у дві сесії. Основна: 5 червня – 23 червня, а додаткова: 11–24 липня. За інформацією Тернопільської обласної державної адміністрації, на основну сесію зареєструвались 8952 дитини, а на додаткову – 131.

Збільшення кількості зареєстрованих дітей пов’язують з переселенцями, які прибувають на Тернопільщину з перших днів повномасштабного вторгнення.

— Варто враховувати, що це не лише діти з Тернополя та області, а й інших регіонів. Це можуть бути випускники Запорізької, Херсонської, Донецької областей. Ймовірно через війну вони переїхали до нас і вже тут складатимуть іспити. Також варто враховувати, що не всі випускники Тернопільщини складатимуть НМТ, бо планують навчатися в європейських університетах та інститутах, — пояснила раніше журналістці «20 хвилин» директорка департаменту освіти і науки Тернопільської ОВА Ольга Хома.

Відео дня

Аби всім учасникам вистачило місця, для проведення іспитів на Тернопільщині створили десять округів тестування та 20 тимчасових екзаменаційних центрів.

— Детальну інформацію ми не розголошуємо. Це пов’язано з безпековою ситуацією в Україні. Адже всі ми бачимо, як ворог знищує інфраструктуру та намагається дестабілізувати всі життєві процеси,— додає пані Ольга.

Більше інформації про місце складання іспитів учасники НМТ зможуть дізнатися в своєму електронному кабінеті. Інформацію мають оновити 25-26 травня.

Нагадаємо, у 2023 році НМТ містить завдання з трьох предметів. Українська мова та математика – два обов'язкових предмети, а третій – на вибір учня: історія України, іноземна мова (англійська, німецька, французька або іспанська), біологія, фізика, хімія.

НМТ проходить в один день. Тестування триватиме 180 хвилин, отже, на кожний блок дитина має 60 хвилин.

Як безоплатно підготуватися до іспитів?

Міністерство освіти і науки України вчергове нагадує випускникам шкіл про те, що підготуватися до іспитів цілком можливо безплатно.

Першочергово увагу дітей акцентують на платформі Всеукраїнська школа онлайн, де зібрали теми зі шкільних предметів. Навчальний матеріал можна поступово повторювати, починаючи з п’ятого класу.

Також на онлайн-платформі iLearn відбудеться серія безплатних вебінарів для підготовки абітурієнтів до НМТ-2023. Ознайомитися з розкладом та вебінарами можна на сайті платформи. Онлайн-заняття проводять з таких предметів: українська мова, історія України, математика, англійська мова, фізика, хімія та біологія.

Крім того, на онлайн-платформі ви можете знайти й демонстраційні варіанти національного мультипредметного тесту. Це допоможе ознайомитися з порядком питань та зрозуміти, на що під час сесії потрібно більше часу, а що можете вирішити за кілька хвилин.

Читайте також:

Скільки коштує підготовка до іспитів на Тернопільщині? Ціни та безоплатні онлайн-сервіси

Випускниця школи №18 з Тернополя отримає премію за підсумками Національного мультипредметного тесту

Відомо, коли закінчиться навчальний рік у школах Тернополя

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up