Навчання триместрами: лише позитив і діти менше хворіють. Що кажуть у школах?

Навчання триместрами: лише позитив і діти менше хворіють. Що кажуть у школах?
  • Чиновники лише дали пропозицію закладам перейти на триместрову форму навчання. Вказівок чи примусу не було.
  • Гуртки, позашкільні заклади під час канікул працюватимуть. Вчителі теж ходитимуть щодня на роботу.

Усі тернопільські школи, окрім двох, перейшли на триместрову форму навчання. Тепер діти 5 тижнів навчатимуться, шостий відпочиватимуть.

Чи це було рішенням навчальних закладів, чи наказом і "примусівкою" з боку чиновників – ми поцікавились в Ірини Сум, заступника начальника управління освіти і науки міськради.

- Не було вказівки. Стояло питання, що заклади освіти самостійно обирають структуру та режим навчання, - каже Ірина Сум. – Ще два роки тому 6-а школа єдина пішла за триместровою системою, інші - за традиційною. Неодноразово були зустрічі з представниками учнівського самоврядування, діти висловили думки, що змінити в школі і переглянути навчальний план. Зокрема, стояло питання по структурі навчального року.

Відео дня

Читайте також Семестри чи триместри: що думають мами школярів
Щодо триместрового навчання, позитивними відгуками ділились представники 6-ої школи. Стверджували, що це, передусім, зручно. Окрім того, учні не встигають сильно втомлюватись за 5 тижнів, і серед плюсів – тижневий відпочинок, за час якого можна добре відпочити та набратись сил.

- У нас була робоча нарада, на якій ми надали пропозиції школам вирішити щодо структури навчання, але щоб канікули у всіх були в один період, - каже Ірина Сум. – Усі перейшли на триместри. Лише дві школи навчаються за семестровою, традиційною системою. Це Тернопільська українська гімназія та Педагогічний ліцей.

Рішення щодо режиму та структури навчання школи приймали самостійно. З боку освітян-чиновників були лише рекомендації, наголошують освітяни.

- Після того, як заклади прийняли рішення про навчання триместрами, вносили корективи у навчальні програми, - каже Ірина Сум. - Щоб врегулювати ці моменти, провели попередню нараду і довели до відома адміністрацій шкіл, що вони можуть використати як один, так і інший варіант. А вони вже на засіданні педрад приймали рішення.

Вчителі під час канікул працюватимуть. Гуртки та всі позашкільні заклади теж працюватимуть в звичному режимі.

Коментар 

Олександр ОСТАПЧУК, директор Школи-ліцею №6 ім. Назарія Яремчука:

- Ми сприймаємо нововведення як позитивне. Дітям цікавіше вчитись, адже вони психологічно чекають канікул, щойно приходять до школи. А канікули в даному випадку  трапляються частіше. Ще величезний плюс в тому, що діти менше хворіють. Пік захворюваності припадає на осінь – діти одразу йдуть на канікули. Таке дослідження провели в Олександрії Кіровоградської області – вони користуються цією системою вже 5 років. Результати показали, що хворіють діти менше. Триместрове навчання в нашому закладі батьки і діти сприйняли позитивно. Перепон чи «мінусів» немає жодних. «Плюсів» багато: ефект кращий, найголовніше – дитяче здоров’я.  І школярі не встигають втомитись.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up