Семестри чи триместри: що думають мами школярів

Семестри чи триместри: що думають мами школярів
  • Чи не єдиними суттєвим мінусом навчання триместрами батьки назвали такий: ніде подіти молодших школярів під час частих канікул, а відпочиватимуть діти 7 тижнів.
  • Деякі батьки також переконані, що не форму навчання треба міняти, а програму з навантаженнями. А ще краще – запровадити навчання парами, як у вузах.

Новий навчальний рік подарував тернопільським школярам навчання за триместрами.

Так займатимуться у всіх школах міста, окрім двох. Донедавна триместрову форму навчання практикувала Школа-ліцей №6 ім. Назарія Яремчука. Відгуки були лише позитивні.

Під час триместрів діти навчатимуться 5 тижнів - тиждень канікул.  Ми поцікавились у батьків школярів, за якою системою навчання краще? І чи приживеться триместрове навчання у тернопільських школах?

Відео дня

- Краще, не буде перенавантаження дітей. Все буде порційно, - вважає Василина Рубісь.

«Буде дуже добре, не буде того вигорання як дітей, так і батьків», - переконана Таня Драган.

Подібних коментарів – десятки. Здебільшого мами школярів позитивно відгукуються про триместрове навчання. Проте почули ми й інші думки.

- Як на мене великої різниці немає, адже при семестровій системі все рівно були канікули восени та навесні, - пише Elena Brevus. - Коли я ще вчилася, також були триместри, згодом перейшли на семестри, то я, як учень, ніякої різниці не відчула.

- Значно краще, - переконана Ivanna Blazhiychuk. - Діти не встигають втомитись, а тут тиждень перепочинку.

«Не думаю, що такий перепозподіл часу навчання/відпочинку суттєво вплине на якість освіти, - переконана Лілія Майка. - Це щось схоже на пересування старих меблів з місця на місце - меблі від цього кращими не стануть. Потрібен, перш за все, докорінний перегляд програм навчання - реальне скорочення обсягу інформації (діти вже фізично не встигають її освоїти), зміна подачі інформації - з монотонно-нудної на доступну і цікаву.

Батьки учнів молодшої школи не проти навчання триместрами. І канікули щоп’ять тижнів для дитячого відпочинку – це добре. Єдиною проблемою є – де подіти дітей у цей час.

- Дітям добре однозначно, - нпише Наталія Швайка Репак. - Всі школи м.Тернополя перейшли на триместрове навчання. А от батькам молодших школярів геть не весело. Дитину треба залишати з кимось в цей час, якщо батьки працюють, то це проблема.

Ірина Марц назвала зміни абсурдними. «Якість освіти погіршиться, аджe тeпeр збільшиться навантажeння - кількість матeріалу на один урок, - пише жінка. - Діти і бeз того нe встигали засвоіти вивчeнe, а тeпeр банально нe знатимуть лeвову частку програми. Як рeзультат, дeградуюча молодь».

Yuliia Biletska нарахувала 7 тижнів канікул. При старій системі, як минулого року, - то діти відпочивали 6 тижнів. Лише зимові канікули складали 4 тижні через економію на опаленні.

- Краще б перейшли на пари, - поділилась Людмила Лукіян. - Донька другий рік вчиться в Гімназії Гармонія. І них уроки парами. Якщо 6 уроків по розкладу, то це 3 різних предмети. І один з них може бути фізкультура, музика. Реально дуже зручно. І дітям, і вчителям.

«Так краще, діти не перевантажені, хворіють менше, це зауважила педіатр, - поділилась Галина Лісна. - І матеріал засвоюють добре. Шоста школа - одна з найкращих по успішності. Робіть висновки.

Читайте також Навчання триместрами: лише позитив і діти менше хворіють. Що кажуть у школах?
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • тарас

    це все робиться не для дітей і батьків, а щоб тупо зекономити на дітях

    Ірина Белякова reply тарас

    яким чином зекономити?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up