Оприлюднені епідеміологічні вимоги до проведення ЗНО. Що дозволено та заборонено

Оприлюднені епідеміологічні вимоги до проведення ЗНО. Що дозволено та заборонено

У МОЗ затвердили рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів при проведенні ЗНО в період карантину

Відповідна постанова підписана головним державним санітарним лікарем України Віктором Ляшко. Документ містить вимоги, яких зобов'язані дотримуватись організатори тестування в 2020 році.

Зокрема, під час проведення тестування організатори мають визначити маршрути учасників, скласти графік допуску учасників в пункт тестування та визначити місця розсадки учасників, з дотриманням їх дистанціювання не менш ніж 1,2 метри один від одного.

Перед початком тестування всі учасники тестування та залучені особи мають пройти  термометрію. Особи, в яких буде виявлено температуру тіла понад 37,2 °С або ознаки респіраторних хвороб, не будуть допущені до виконання службових обов'язків або проходження тестування.

Відео дня

Допуск учасників до пункту тестування буде здійснюватись лише за умови одягнення захисної маски або респіратора (без клапану). Респіратори можуть використовуватись протягом всього тестування, захисні маски повинні змінюватись кожні 3 години або якщо маска забруднилась/стала волога.

На вході до пункту тестування будуть організовані місця для обробки рук антисептиками.

Використання багаторазових рушників у санітарних кімнатах також буде заборонено.

Аудиторії, в яких проводиться тестування, перед і після його проведенням повинні провітрюватися не менше 30 хвилин. Під час тестування, за сприятливих погодних умов, рекомендовано відкривати вікна при зачинених вхідних дверях.

У місцях проведення тестування буде забезпечено чергування медичних працівників.

Читайте також: Тернополянка просить не скасовувати випускний для одинадцятикласників (ОПИТУВАННЯ)
 

Графік проведення ЗНО

Міністерство освіти і науки затвердило оновлений графік проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році.

Основна сесія відбудеться 25 червня – 17 липня, результати оголосять до 29 липня.

Згідно з графіком, тестування відбудуться у такі дати:

  • математика – 25 червня,
  • українська мова і література – 30 червня,
  • фізика – 2 липня, іспанська, німецька,
  • французька мови – 6 липня,
  • англійська мова – 7 липня,
  • історія України – 9 липня,
  • біологія – 13 липня,
  • географія – 15 липня,
  • хімія – 17 липня.


Поріг “склав/не склав” та результати ЗНО визначатимуться: з математики, фізики – до 16 липня, з української мови і літератури, історії України, іноземних мов, біології – до 24 липня,  з географії, хімії – до 28 липня.

Відповідно, результати ЗНО буде розміщено на інформаційних сторінках учасників:

  • з математики, фізики – до 17 липня,
  • з української мови і літератури, історії України, іноземних мов, біології – до 25 липня,
  • з географії, хімії – до 29 липня.

Додаткову сесію зовнішнього незалежного оцінювання заплановано на 23 липня – 11 серпня. Результати додаткової сесії буде визначено і оголошено до 14 серпня.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Діана Олійник

    Добре, що ЗНО взагалі відбудеться.
  • Iгор Дуда

    Срати у вишиванках можна?

    Ігор Дуда reply Iгор Дуда

    Бидло  "саша крест" , який отримав роги через  виняткові дурість і негігієнічність (принципово не мило ніг і не прало шкарпеток)
    виявило "винахідливість" - взяло моє ім'я
    НАВІШАЙТЕ КОМУСЬ РОГИ НА ГОЛОВУ - І ОТРИМАЄТЕ "ДОБРОГО ДРУГА".  ВЗАГАЛІ, ДОЛЯ СПРАВЕДЛИВА - САМЕ В ТАКОГО БИДЛЯКА   І МАЛИ ВИРОСТИ РОГИ. ДО ЙОГО КЛАПОВУХОЇ ГОЛОВИ ВОНИ, ДО РЕЧІ, ДУЖЕ ПАСУЮТЬ.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up