Освітні заклади Тернопільщини отримали понад тисячу ноутбуків для навчання

Освітні заклади Тернопільщини отримали понад тисячу ноутбуків для навчання

1182 ноутбуки передали частині навчальних закладів, щоб забезпечити дистанційний навчальний процес.

Тернопільщина отримала першу партію ноутбуків для закладів професійної (професійно-технічної) та загально середньої освіти.

Про це повідомляє Тернопільська обласна державна адміністрація.

Цього разу гаджети передали вчителям Кременецького та Тернопільського районів. Наступна партія техніки поїде у Чортківський район.

Відео дня

Викладачі та вчителі області отримали 1 182 хромбуки. Це пристрої виробництва фірми Google, що працює на операційній системі Chrome OS. Вони забезпечать проведення освітнього процесу дистанційно як для учнів, так і для педагогічного колективу.

Начальник Тернопільської ОВА Володимир Труш зазначив, що ноутбуки були передані в межах національного проєкту «Ноутбук кожному вчителю», завдяки донорам Google і ЮНЕСКО.

«Забезпечення вчителів ноутбуками надважливе завдання, адже в умовах війни, дуже часто їм доводиться працювати дистанційно на своїх пристроях. Ці хромбуки допоможуть правильно налагодити та спростити освітній процес для дітей», — сказав Володимир Труш.

До слова, нещодавно на Тернопільщину завітав міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет. Він відвідав Тернопільську початкову школу «Ерудит», поспілкувався з учнями, педагогами. 

 Читайте також:

Міністр освіти провів брифінг у підвалі Тернополя: чи будуть канікули і як далі навчатимуться школярі

Довозять на уроки 352 учні: у громаді на Тернопільщині закупили нові шкільні автобуси

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач02

    Допомога це добре..ще б хоч по призначенню пішли ноутбуки...а не пороскрадали

keyboard_arrow_up