Пробне ЗНО-2020: ціна та дати іспитів для тернопільських школярів

Пробне ЗНО-2020: ціна та дати іспитів для тернопільських школярів
  • У 2020 році пробне ЗНО відбуватиметься в кінці березня. Реєстрація для участі в тесті розпочалася 3 січня і триватиме до 24 січня.

  • Для чого складати пробне ЗНО, скільки це коштує та про дати іспитів, дізнавалась журналістка “20 хвилин”. 

 

 Пробний тест не є обов’язковим для абітурієнтів, до того ж він платний. 

Тест з української мови та літератури вступники матимуть можливість скласти 21 березня. Іспит з історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії та іноземної мови (на вибір англійської, іспанської, німецької та французької) відбудеться 28 березня.

Відео дня

Вартість складання одного пробного тесту в 2020 році

Ціна варіюється в залежності від регіону, у якому вступник складатиме іспит:

Івано-Франківська, Закарпатська, Тернопільська та Чернівецька області – 142 гривні;

Вінницька, Житомирська та Хмельницька області – 150 гривень;

Дніпропетровська та Запорізька області – 138 гривень;

Донецька та Луганська* області – 144 гривні;

Київська, Черкаська та Чернігівська області – 150 гривень;

Львівська, Волинська та Рівненська області – 150 гривень;

Одеська та Кіровоградська області – 138 гривень;

Харківська, Полтавська та Сумська області – 141 гривня;

Херсонська, Миколаївська та Крим* – 145 гривень;

Жителі окупованого Криму мають можливість скласти іспит на території Херсонської або Миколаївської областей. Жителі окупованих територій Донбасу складають іспити в населених пунктах, які підконтрольні українській владі, пояснює співрозмовник.

Для всіх зареєстрованих учасників пробного ЗНО будуть створені інформаційні сторінки, на яких до 2 березня розміщуватиметься інформація про час і місце проходження пробного ЗНО, а згодом – результати проходження тестування.

Скільки коштують додаткові заняття у Тернополі

Перед тим, як здавати ЗНО більшість школярів відвідує репетиторів.  Журналістка “20 хвилин” промоніторила оголошення в інтернеті та поспілкувалась із тернопільськими школярами, щоб дізнатися, скільки зараз коштують послуги репетитора в місті.

Вартість занять залежить від кваліфікації викладача, базових знань клієнта, місця, частоти та інтенсивності навчання. Одинадцятикласниця Наталя із тернопільської школи №11 розповідає, що в тиждень на додаткові заняття із двох навчальних предметів він витрачає близько тисячі гривень.

Дівчина каже, що розпочала готуватись до зовнішнього незалежного оцінювання ще з початку десятого класу. 

В інтернеті, газетах та на дошках оголошень в під’їздах можна знайти безліч інформації про репетиторство. За заняття, які тривають годину, школярам доведеться заплатити від 50 до 350 гривень. Ціни за одне заняття з англійської мови сягають від 80 до 200 гривень. Викладачі вишів просять за свої освітні послуги більше. Репетитори з української мови беруть 100 - 250 гривень за годину. Репетиторство з математики коштує від 100 гривень і вище. 

Вчителі хімії просять за заняття від 100 гривень до 250 гривень за годину, так само вартує і репетиторство із біології та географії. А от із фізики - від 100 до 200 гривень. Зазначимо, репетитори практикують заняття навіть через скайп. Кажуть, вони такі ж ефективні, як і не дистанційні.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Гурман

    Збирають на зно коли карантин це порушення всіх норм,пік зростання вірусу.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up