У тернопільських вишах готуватимуть археологів та парамедиків. Що нового у вступній кампанії-2018

У тернопільських вишах готуватимуть археологів та парамедиків. Що нового у вступній кампанії-2018
  • У Тернополі з 12 липня розпочинається вступна кампанія для абітурієнтів: прийом документів тих, хто буде проходити творчий конкурс, здача вступних іспитів та проходження співбесід.
  • У вищих навчальних закладах Тернополя з’явилися нові спеціальності та особливості вступу.

Вчорашні випускники шкіл готуються до вступу у вищі навчальні заклади. Уже з 2 липня абітурієнти могли створити електронні кабінети на сайті електронної бази з питань освіти, завдяки яким, зможуть подавати заяви на вступ до вищих навчальних закладів. І з 12 липня університетські приймальні комісії розпочнуть свою роботу.

В університетах Тернополя кажуть, що цьогоріч змінилась не лише вартість навчання, а на абітурієнтів чекає ряд змін в умовах вступу. А також з’явилися можливості вчитися на нових спеціальностях.

Нові спеціальності

У Тернопільському національному педуніверситеті ім.В.Гнатюка (ТНПУ) цьогоріч з’явилися нові спеціальності на шести факультетах. 

Відео дня

- На географічному факультеті є нові спеціальності : «Наука про землю» і «Географія», на інженерно-педагогічному: «Професійна освіта: сфера обслуговування» і «Готельно-ресторанна справа", - розповідає відповідальний секретар приймальної комісії педагогічного університету Ігор Гевко. - Також студенти матимуть можливість вивчати «Історію та археологію» й «Аналітику суспільних процесів» на історичному факультеті, а на хіміко-біологічному факультеті з’явилась спеціальність  «Середня освіта: природничі науки»

У Тернопільському національному економічному університеті (ТНЕУ) цьогоріч з’явилася нова спеціальність -  «Фізична культура і спорт».

А Тернопільський державний медичний університет імені І.Горбачевського (ТДМУ) цього року розпочинає підготовку парамедиків.                             

- Вперше в Україні серед вищих навчальних закладів єдині плануємо набирати на освітню програму парамедика, - розповідає відповідальний секретар приймальної комісії  медичного університету Григорій Загричук.- Сьогодні фахівці цієї кваліфікації вкрай необхідні в Україні, адже кілька років тому розпочато реформу екстреної медичної допомоги.

Відповідно для всіх, хто матиме рівень підготовки парамедика є перспектива успішного працевлаштування, розвитку і професійного вдосконалення в системі екстреної медичної допомоги. Окрім того, ця професія є досить престижною в усьому світі. Адже парамедики першими надають кваліфіковану допомогу і рятують життя багатьом людям, пояснює пан Загринчук.

Чого чекати від вступної кампанії

Відповідальний секретар приймальної комісії Тернопільського національного технічного університету ім.І.Пулюя (ТНТУ) Володимир Кобельник зауважив, що як і кожного року є певні особливості щодо прийому документів. Зокрема, цьогоріч на місця, що фінансуються за державним замовленням можна подати лише 7 заяв, із встановленням їх приорітету, на 4 спеціальності.

А за кошти фізичних чи юридичних осіб – кількість заяв не обмежена.

Для зручності в Тернопільського техуніверситеті діє Центр сприяння реєстрації електронних кабінетів та подачі електронних заяв, де кожному охочому допоможуть зареєструвати свій власний електронний кабінет, а з 12 по 26 липня подати заяви в електронній формі.

Відповідальний секретар приймальної комісії ТНЕУ Олег Луцишин розповідає, що вступники у їхній вуз за денною та заочною формами навчання на основі повної загальної середньої освіти подаватимуть заяви на вступ виключно в електронній  формі. У 2018 році для вступу приймаються сертифікати 2018, 2017, 2016 років.

А у медичному університеті нововведенням є те, що для подання заяви на спеціальності «Стоматологія» та «Медицина" потрібно мати мінімум 150 балів із ЗНО. При поданні заяв на інші спеціальності такої вимоги немає.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up