Це місце, яке назавжди залишається у серці. Школа №13 відсвяткувала 50 років

Це місце, яке назавжди залишається у серці. Школа №13 відсвяткувала 50 років
  • 22 грудня Тернопільська школа №13 відзначає свій ювілей  - 50 років. Відкрили школу у 1967 році. До цього тут функціонувала школа №7.
  • У 2016 році школі присвоїли ім'я імені Андрія Юркевич, який загинув в АТО. Герой навчався у цій школі.

Зараз у школі №13 вчаться 615 дітей, діє 22 класи. За словами директора школи Руслана Вавричука, за період існування школа змінювалась, реформувалась, зараз вона активно розвивається.

 - Ми стараємося створити сучасну  школу, до цього докладаємо багато зусиль і педагогічного колективу, і учнівського, - каже директор. -  Ми маємо досягнення учнів  на  міському на рівні, обласному, всеукраїнському. Наші учні є активними і в школі, і поза її межами. Звичайно, ми розуміємо, що треба багато ще зробити і дуже тішимося  тим, що все-таки школа процвітає, збільшується  кількість учнів. Я вважаю, що школа розвивається і ми будемо  все  робити, щоб надалі школа була знаною як у місті, так і за його межами.

Вчитель української мови та літератури Галина Дідух закінчила школу №13 і вже 30 років працює тут вчителем. Її діти теж тут вчилися.

Відео дня

- Ця школа  для мене  - моє життя, життя моєї  сім'ї. Тут ми всі виросли, тут мої однокласники, мої друзі, - каже вчителька. - Зараз  тут працюю, ми всі, як одна сім'я. Вчитися - це по-одному, вчити – це зовсім інше, це набагато більша  відповідальність, зовсім інше ставлення  до всього. Кращий період в кожного – це там, де дитинство, там, де 16 років, а не 50 - це безперечно. 

Завідувач кафедри англійської філології Тернопільського педуніверситету, професор Лілія Морська закінчила школу №13  у 1991 році. Каже, що дуже вдячна школі за те, що вона допомогла їй стати тою, ким вона є сьогодні.

- Часто звучать успіхи учнів школи серед призерів олімпіад, бачу, що школа розвивається, - каже вона. - У мене надзвичайно приємні спогади про школу. Я завжди ловлю себе  на думці, що коли доводиться проходити чи проїжджати по вул.Острозького, в мене як у солдата в армії повертається  голова  в бік школи і на душі приємні спогади. Я горджусь своєю школою. Саме вона створила мене саме такою, яка я є. І мені здається  взагалі, що все наше життя залежить від того фундаменту, який закладають вчителі. 

Одинадцятикласниця Дарія Вирста - переможниця обласної олімпіади з інформатики.

- Беру активну участь у житті школи. За спиною 11 років навчання і враження залишились тільки найкращі, - каже дівчина. - Багато спогадів про рідну школу залишаться  назавжди в моєму серці.

Урочистий концерт з нагоди свята пройшов у "Перемозі", кращих працівників школи нагородили грамотами.

Читайте також: Школа, якій присвоїли ім'я випускника-героя

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up