Склали ТОП популярних садків Тернополя: де найбільші черги (ГРАФІКА)

Склали ТОП популярних садків Тернополя: де найбільші черги (ГРАФІКА)
  • Хтось віддає малюка в садок у три-чотири роки, а хтось навіть раніше. І якщо ви вже обрали заклад для своєї дитини, — не забудьте, що на заваді можуть стати... черги.
  • Аналізуємо ситуацію в місті. У які садки заявок найбільше та чи приймуть там усіх охочих?

Усю інформацію про черги в дошкільні заклади міста можна відстежити на порталі Дошкільна освіта м. Тернополя. Бо, перш ніж малюк піде в садок, усі батьки мають реєструвати його у цій системі.  Відстежувати стан черги можна онлайн.

При формуванні черги в конкретний ДНЗ номер в системі реєстрації виступає пріоритетним критерієм. Тож, у який садок черги найбільші, можемо відстежити. Хоча виключати факт того, що не всі батьки встигли подати заявки не можна. До того ж, є представники пільгових категорій, які можуть зараховувати в заклад за пріоритетним принципом.

У таблицях, які нижче ми розписали усі заявки батьків у кожен з 40-а доступних для запису дошкільних установ Тернополя. Подавати заявки на вступ у 2022 році можна у ясельні групи (віком 2 рочки), молодші групи (віком 3 рочки), середні групи (віком 4 рочки) та старші групи  5 рочків). Зазначимо, найбільший попит у ясельні групи, далі — молодші. 

Відео дня

На графіку показані садки, де черги найбільші. Нижче є інформація про кожен із закладів.

Немає опису.

Чи може дитина залишитись «поза чергою»

Номер загальної черги є унікальним та незмінним. Порядкова позиція може змінюватися лише внаслідок зміни анкетних даних інших дітей (у зв'язку із зміною місця проживання або з інших причин). Наприклад, якщо дитина, яка зареєстрована у ДНЗ №1 із номером у черзі 5, змінює анкетні дані і обирає ДНЗ № 2, то усі інші діти, чий номер загальної черги більший ніж 5, зміщуються на одну позицію вниз.. Про це йдеться на офіційному сайті управління освіти і науки.

Але тут є ще один момент. Якщо не маєте тернопільської реєстрації — ваша дитина не в пріоритеті. Особливо, якщо збираєтесь віддати її в ясельну групу. 

— З садочку подзвонили повідомили, що за списком ми близько і точно попадаєм, але потрібно мати тернопільську прописку, бо першочергово будуть брати діток з Тернополя. Так що є шанс не потрапити в садок, — пише в соцмережах Марта Заяць. 

Про питання додаткової оплати батьками нетернопільських дітей в місті дискутують вже три роки, а батьки навіть судяться із владою. Але наразі ситуація неоднознача. І до цієї теми ми повернемось згодом. Хоча, як раніше заявляла начальниця управління освіти і науки міської ради Ольга Похиляк, у садки приймають всіх, незалежно від реєстрації.

Спочатку молодші групи, потім ясельні 

Як розповідали раніше в управлінні освіти і науки, відповідно до законодавчих норм, спочатку беруть діток, яким виповнилось 3 роки. 

— Відповідно до черги, у дошкільних закладах освіти формуються групи,  сказала заступник начальника міського управління освіти Олена Пельвецька.  Кількість вихованців, яких можуть взяти в заклад  різна. Точну інформацію може надати завідувач. Вони знають, скільки груп формується в закладі. Спочатку набирають дітей, яким вже є три роки, бо батьки виходять із декретної відпустки, якщо залишились місця, набирають ясельні групи.

Якщо дітей так багато, що усі можливі групи заповнені, то в управлінні пропонують дів варіанти: чекати наступного року або шукати інший садок. 

— У випадку відсутності вільних місць в обраному закладі дошкільної освіти заявнику може бути запропонована можливість бути зарахованим до іншого садка, — пишуть на сайті «Дошкільна освіта» управління освіти і науки ТМР. 

У які садки найбільше заявок

Якщо проаналізувати таблиці, які ми подавали вище, то у кількох садках картина значно відрізняється від інших. До прикладу, у садках №21, 31, 33 в ясельну групу записали понад 80 дітей  Серед дітей, яким вже виповнилось 3 роки і які планують йти в молодші групи, батьки найбільше віддали перевагу садкам Початкова школа №5, той самий ДНЗ №21 та ДНЗ №3.

 

Інформацію про кожен з дошкільних закладів ви можете знайти за посиланням: http://dnz.tmrada. 

За інформацією Тернопільської міської ради, до кінця лютого керівники ДНЗ міста мають розробити перспективну мережу груп на новий навчальний рік та подати інформацію про кількість груп та місць, вільних для нових малюків. 

До того ж, самі батьки можуть змінити своє рішення. Так, змінювати  вибраний для вступу ДНЗ, можна лише до 01 січня вказаного вами року вступу. Наприклад: якщо Ви зареєстрували дитину на 2023 рік, то Ви маєте право перереєструвати дитину в інший навчальний дошкільний заклад до 31.12.2022 року).

В іншому випадку вам буде присвоєно новий номер у загальноміському реєстрі.

 

Читайте також: 

З березня батьки тернопільських дошкільнят платитимуть більше за харчування. На скільки?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up