Суми і Чернігів підтримують революцію мам у Тернополі

Суми і Чернігів підтримують революцію мам у Тернополі

Відгомін про тернопільські баталії між батьками і чиновниками покотився по всій Україні. На захист наших «революціонерів» пристали обласні міста – Чернігів та Суми.

Нагадаємо, що в Тернополі вийшли на революцію через дискримінаційне рішення міськради про встановлення додаткової плати у садках для "іногородніх" дітей. 

Дізнавшись про ситуацію у Тернополі, чернігівський журналіст інтернет-ресурсу cheline.com.ua Олександр Бойко розповів, що у їхньому місті таку витівку намагалися проштовхнути і їхні високопосадовці.

- Якщо батьки зареєстровані в найближчому сільському населеному пункті біля Чернігова, працюють у місті Чернігові, сплачують, відповідно, податки тут, винаймають житло без можливості реєстрації по місту, відповідно, діти проживають разом із ними, відвідують садочки, школи, то з наступного року такі батьки мали би платити значні кошти в міську раду, — цитуємо статтю на сайті cheline.com.ua . - Для прикладу, місяць відвідування дошкільного навчального закладу для таких дітей мав би коштувати не багато, не мало – 1 878 гривень, трохи менше – 1 171 гривню на місяць за школяра.

Відео дня

За словами журналіста, лише завдяки публікаціям у ЗМІ та рішенню свідомих депутатів міськради антиконституційний абсурд вдалося зупинити ще на стадії його зародження.

За ініціативи депутата від фракції «Наш край» Віктора Бистрова з проекту рішення прибрали пункти, згідно з якими, у разі відмови громад укладати міжбюджетні трансферти, зобов’язували платити батьків, - розповідає колега.

Вражена безладом у Тернополі сум’янка Лідія Горденко. Багато років вона працювала завідуючою у садку, нині – на заслуженому відпочинку.

- Достеменно знаю, що в Сумах немає ніякої різниці у платі за харчування між дітками за місцем проживання. І я дивуюся, як умудрилася Тернопільська міська рада порушити ЗУ «Про дошкільну освіту», підзаконні акти Міністерства освіти та науки України, у яких чітко прописані умови прийому діток до закладу освіти. Тобто батьки мають сплачувати лише вартість харчування за рішеннями місцевих органів влади, більше ні за що не платять, - наголошує вона.

Для прикладу, у Сумах усі батьки платять 60 % від вартості харчування, а 40% - доплата міської ради. Для дошкільного віку (4-6 років) вартість харчування в день становить 15 грн, у групах раннього віку (2-3 роки) – 13 грн.

Ми моніторили ситуацію по всій Україні. За відгуками батьків у соцмережах, Тернопіль – унікальний у рішеннях чиновників. Та чи спроможні місцеві депутати стати на захист простих людей? Побачимо.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Olga Tanina

    Село-веде себе як ТЕРОРИСТИ, ЗАХОПИЛИ ВСІ ЗЕМЛІ на яких працювати не хоче, і гайда міські споруди захоплювати.Йдіть верощуйте щось, на своїх захоплених паях,везіть в Европу і майте гарні гроші.За вас весь не тілько містяни, а весь світ став голодати
  • Катя Попик

    У ваших панах є теж можливість залучати інвестиції,створювати вам робочі місця,долучатися до европейських держ.підтримок, грандів, бо є на чому,а не створювати черги в садочках, безробіття.Бо скіки не кричи, ми всерівно усі не втіснемось, почнуться епідемії , невеліковні хвороби, голод....
  • Катя Попик

    Коли ви в селах їли курей,гусей,молочко,яйки, то діти містян були обділені цим, їх навіть прозивали сіл.жителі- кишкоїдами, тобті ті, які не бридилися навіть кишки їсти, це відбувалося тому, що велика частина від заробітної плати їхніх батьків, бабусь,дядьків сплочувалась для відбудови цивілізацій(доріг,садочків,шкіл,музеїв ітд).Ну а тепер ці пенсіонери отримають мінімальну пенсію, а що ви і ваші пращури доложили до цих цівілізацій?Якщо ви хочете користуватися усім цим майном, то доплочуйте їм до пенсій.... і їхнім дітям,внукам,правнукам за те що їхні діти не мають можливостей відвідувати усі ці заклади у звязку з тим , що ви приїхали і утворилися черги, відсутня робота
  • Катя Попик

    А де ваші садочки? Що спромоглися ваші пращурі побудуаати в селах, окрім того що вас наплодити?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up