Тернопільські школярі навчатимуться по суботах

Тернопільські школярі навчатимуться по суботах

З 1 вересня усі школярі відвідуватимуть освітні заклади по суботах.

У Тернополі діти будуть вчитися шість днів на тиждень, повідомив в ефірі «Ух Радіо» міський голова Тернополя Сергій Надал. 

«Сьогодні не йде мова про жодну економію, сьогодні йде мова виключно про питання безпеки. Але ми рекомендуємо, і я думаю, що в Тернополя так само, як і в багатьох інших містах України, навчання у школах буде відбуватися шість днів в тиждень, тобто в суботу також», — каже Сергій Надал.

Він пояснив, що таке рішення прийняли у зв'язку з двома аспектами: зростання кількості хворих на ковід та ризики під час опалювального сезону.

Відео дня

«Перше питання — на осінь нам знову ж таки медики прогнозують загострення хворих на коронавірус, а також сезонні захворювання. На жаль, в нас кількість хворих на ковід зростає кожного дня. Тому не виключений варіант, що доведеться знову призупиняти навчання у школах. Тому варто якомога більше начитати навчальну програму, поки є сприятливі умови. Наступне питання, знову ж таки, не виключаємо того, що можуть бути знищені системи електропостачання чи газу. Враховуючи те, що ми йдемо до опалювального періоду, така загроза існує. Відповідно, теж школи можуть припинити свою роботу та перейти на режим онлайн виключно. Тому рекомендація — навчатися зараз по суботах, я розумію, може не всім зручно, але ми живемо в умовах війни, і будемо вчитися по суботах», — відзначив мер Тернополя. 

Нагадаємо, Сергій Надал повідомив про те, що укриття у школах Тернополя в денний час працюватиме виключно для учасників навчального процесу. Тернополяни можуть користуватися укриттями в освітніх закладах міста з 18:00 до 08:00 год.

 Читайте також:

В укритті шкіл Тернополя під час навчання не буде сторонніх: міський голова

Діти полеглих захисників України та захисників, які отримали інвалідність не будуть платити за харчування у дитсадках

У школах Тернополя визначилися, як навчатимуться з 1 вересня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (26)
  • Андрій Струк

    а де воно,те зростання кількості хворих на ковід? в брехливій статистиці? а якщо статистику ще підправлять то школярам навчатись 7 днів на тиждень? Привязувати навчання до якоїсь статистики у яку ніхто не вірить це занадто!

    Марія Гуменюк reply Андрій Струк

    Андрій Струк Статистика є, настільки правдива не можу судити. Але, якби сама з цим не стикнулась (в кінці серпня, в мене ціла сім‘я, сім чоловік, захворіли ковідом), також б не повірила.
    І в лікарнях, і в поліклініках хворих дуже багато.
  • Amelia Cross

    ми створили проект який безпосередньо пов’язує донорів (ми не обробляємо кошти) з окремими громадянами України які звертаються за фінансову допомогу.

    🇺🇦 слава україні
    подати заявку гроші допомога за 5 хвилин
    Тільки для українські громадяни та українські біженці. натисніть тут --> https://s.uappl.org/08reco77

  • Вова Бурка

    Мені здається тим хто це вирішує щось бракує їм пора за руским кораблем колоборанти
  • Mariya Mudrak

    І що тут такого? Нічого страшного.

    Ирина reply Mariya Mudrak

    До речі, у радянських школах також була 6-денка. АЛЕ - не було по 5-6 уроків у початковій школі і по 7-8 - у старшій та середній...

keyboard_arrow_up