У школах Тернополя визначилися, як навчатимуться з 1 вересня

У школах Тернополя визначилися, як навчатимуться з 1 вересня

Цього тижня в школах розпочнеться новий навчальний рік.

У Тернополі всі міські заклади загальної середньої освіти готові до проведення навчання в очному форматі. За результатами опитування батьківської громадськості, впродовж 2022/2023 навчального року у 29-ти із 43-ох шкіл Тернопільської громади буде змішане навчання, учні ще 14 шкіл традиційно повернуться за парти і навчатимуться в очному форматі

Про це повідомляє Тернопільська міська рада.

Структуру та тривалість навчального плану кожен заклад визначає індивідуально на педагогічній раді.

Відео дня

У міській раді зазначають, що форма навчання може змінюватися впродовж навчального року в залежності від безпекової ситуації.

У міській раді звертають увагу, що під час сигналу повітряної тривоги навчальний процес повинні припиняти, а усі учні та педагоги мають перейти в укриття і перебувати в них до завершення ракетної небезпеки, що в умовах воєнного стану є однією із головних умов початку освітнього процесу.

Для організації безпечного процесу навчання впродовж літа у тернопільських закладах освіти впорядкували та привели захисні споруди у готовність до використання вже з 1 вересня.

Як ми повідомляли раніше, 9 тисяч 400 першокласників зараховані до шкіл Тернопільщини на початку навчального року 2022-2023. Це на 900 менше, ніж торік. Загалом у школах нашої області навчатиметься 100 тисяч 400 учнів, — школярів менше на півтори тисячі. У 10-ий клас пішли 5 тис 400 учнів, відповідно, за два роки кількість випускників буде меншою. 

Довідка

Очна форма здобуття освіти – це спосіб організації навчання здобувачів освіти, що передбачає їх безпосередню участь в освітньому процесі.

Змішаний формат навчання — це поєднання навчання у школі із дистанційною формою, у тому числі онлайн. Наприклад, це може бути навчання групами через день, окремі уроки проводитимуться дистанційно, один тиждень паралель класів може навчатися очно, а інший в цей час — дистанційно тощо. 

Читайте також 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up