То варто йти до школи чи ні? (ОПИТУВАННЯ)

То варто йти до школи чи ні? (ОПИТУВАННЯ)
  • Міська комісія оголосила про те, що школи з понеділка працюватимуть, обласна – що Тернопіль, як і кілька районів області – в червоній зоні.
  • Батьківські групи і чати вибухають від коментарів – думки розділились мало не навпіл.
  • Як, на вашу думку, варто дітям йти до школи – проголосуйте в опитуванні наприкінці статті.

 

Діти до школи підуть, а садочки взагалі не є навчальними закладами, тому працюватимуть попри введення у Тернополі від 7 вересня «червоної зони». Так вирішили на засіданні міського штабу з протидії епідемії коронавірусу. Щодо вузів – тут прийматимуть рішення виключно ректори. Про це повідомив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Водночас обласна комісія наголосила, що Тернопіль – у червоній зоні. Відповідно, заклади освіти не працюватимуть.

Про рішення міського штабу детальніше читайте тут. Тернопіль у "червоній зоні": школи, садки і транспорт працюватимуть. Що ще вирішив штаб?
Думки батьків щодо освітнього процесу розділились мало не навпіл: одні доводять, що небезпека коронавірусу дуже серйозна і потрібно дотримуватись всіх обмежень «червоної зони», аби не наражати на небезпеку ані дітей, ані членів їхніх сімей. Інші твердять, що ще кілька місяців дистанційного навчання не витримають, бюджети сім’ї «на нулю», і батькам треба не сидіти вдома, а заробляти на прожиття. Окрім того, за прогнозами, перехворіти має 80% населення, тому чим швидше ми захворіємо, тим швидше матимемо імунітет до підступного вірусу. Батьківські групи і чати аж закипають. Причому, погодимось, як одні, так і інші мають рацію.

Відео дня

Нагадаємо, поліція не підтримала рішення міськради. У поліції запевняють: зобов’язані і будуть дотримуватись виконання вимог постанови Кабміну. І нагадують міському штабу, що місцева комісія може тільки посилювати карантинні вимоги, якщо є така ситуація. І ніяк не перечити рішенням Уряду. Тобто, порушників збираються штрафувати.

  • Ми готові - і дошкільні заклади, і школи до навчального процесу, - запевнила начальниця управління освіти і науки міськради Ольга Похиляк. - Ми маємо дуже багато дзвінків. Директори готові, змінені розклади, входи-виходи відкрити. Якщо дитина захворіє – на ізоляцію має йти тільки цей клас.

Серед дітей не зареєстровано жодного летального випадку, а відсоток інфікованих COVID маленький, каже заступник директора обласного лабораторного центру Володимир Паничев. На його думку, як лікаря, треба враховувати ситуацію із захворюванням. А  ситуація із захворюваністю дітей і перебігом хвороби у них не є такою, що потребує обмежень.

Доки ми очікуємо на офіційне і повне рішення міського штабу та коментар начальниці управління освіти і науки міськради Ольги Похиляк, які опублікуємо згодом, пропонуємо вам проголосувати за ваш варіант: так потрібно дітям йти до школи чи ні?  

Опитування

Потрібно дітям в «червоній зоні» йти до школи чи ні?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (54)
  • Igor Novak

    Учні повинні ходити в школу обовязково,совід-19 може бути не один рік.  Дистанційне навчання може бути тиждень,два,не більше . Дітям потрібне спілкування .  Добре було би,якби учням перед входом в школу видавали маски і проводили дезінфекцію рук .Скасували менш важливі предмети .
  • Vitalii Vitalii

    Маски на лице натягуйте (разом з носом), а то вічно будете на карантині
  • Ірина

    Дітям потрібно ходити до школи! Краще закрийте ресторани і нічні клуби, результат буде ефективнішим від того, що ви закриєте школи.
  • СТУГНА-П

    Який зміст відправляти дітей до школи ,якщо  вони ж можуть бути джерелом інфікування дорослих у своїй родині . Рано чи пізно в класі хтось захворіє і весь клас піде на самоізоляцію ,а потім і школа в цілому . Що діти 5-11 класів не можуть вчитися дистанційно .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up