Партнер рубрики Події

Тернопіль у "червоній зоні": школи, садки і транспорт працюватимуть. Що ще вирішив штаб? (ОНОВЛЕНО)

Тернопіль у "червоній зоні": школи, садки і транспорт працюватимуть. Що ще вирішив штаб? (ОНОВЛЕНО)
  • Об 11 годині 4 вересня розпочалось засідання міського штабу з протидії епідемії коронавірусу.
  • «20 хвилин» оперативно оновлювала інформацію, яка стосується життя міста з понеділка.
  • Поліція не підтримала рішення комісії. "Я хочу подивитись, як ви штрафуватимете дітей, що йдуть до школи", - заявив Надал. 

Тернопіль в ніч з неділі на понеділок має розпочати життя у червоній зоні.

Мають закритися торгово-розважальні та майже всі громадські заклади, зупиниться транспорт, а школярі мали би навчатися вдома. Дошкільнята теж мають залишатись вдома. 

Тернопіль потрапляв вже один раз до червоної зони. Тоді міський штаб «відстояв» право тернополян на послаблення жорстких карантинних норм. Після того була низка святкувань – від Дня прапора до Дня міста – в заходах взяли участь чи не пів Тернополя. 

Відео дня

Щойно Тернопіль отримав повідомлення, що з понеділка житиме в червоній зоні, з цього приводу висловився на власній сторінці у Фейсбук і очільник міста Сергій Надал, який, нагадаємо, також отримав позитивний результат на коронавірус і лікується вдома.

Тернопіль має жити і працювати без будь-яких зон, - заявив ввечері 3 вересня міський голова Сергій Надал. - Не можна ділити Україну на зони. Не можна забороняти тернополянам чи жителям інших міст заробляти гроші для своєї сім’ї. Так, потрібно дотримуватися протиепідеміологічних правил. Але місто має  жити і працювати! Це моя позиція! Я закликаю підприємців об’єднатися і спільно з юристами створити механізми захисту для бізнесу.

У поліції запевняють: зобов’язані і будуть дотримуватись виконання вимог постанови Кабміну. І нагадують міському штабу, що місцева комісія може тільки посилювати карантинні вимоги, якщо є така ситуація.

Об 11 годині 4 вересня розпочалось засідання міського штабу з протидії епідемії коронавірусу. Матеріал доповнюється.

Що вирішив штаб

З понеділка, 7 вересня, у Тернополі працюватимуть заклади сфери культури, громадського харчування, ТРЦ, соціальні та реабілітаційні заклади, спортивні та фітнес-зали, ринки і т.д. при умові дотримання чітких протиепідемічних заходів.

Громадський транспорт

У місті зберігають всю мережу громадського транспорту. Всі їздитимуть з табличкою «Спецтранспорт» і про це повідомлять поліцію. Просять людей мати довідки з місця роботи. Оплата залишається тою ж. До категорії населення підвищеного ризику – просять обмежити пересування по місту.

Їздитиме транспорт за схемами руху і по шляху проходження тролейбусних (маршрути №№ 1, 2, 3, 5, 7, 8, 9, 10, 11) та автобусних (маршрути №№ 1А, 2, 3, 4, 5, 5А, 6, 6А, 8, 9, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 20А, 21, 22, 22А, 23, 27, 29, 31, 32, 33, 36, «Тернопіль  –  Курівці», «Тернопіль – Вертелка», «Тернопіль – Малашівці – Іванківці - Плесківці», «Тернопіль – Глядки» ) маршрутів, в межах кількості місць для сидіння тощо. 

 

Навчальні заклади

Садочки, школи, позашкільні установи в місті надалі працюватимуть, проте змушувати дітей відвідувати садочки чи заклади освіти ніхто не буде - це буде виключно рішення батьків та самих учнів. При цьому заклади освіти будуть працювати щодня.

- Мова йде про заборону відвідування навчальних закладів, але ми не можемо заборонити батькам чи дітям відвідування шкіл, - каже міський голова Сергій Надал.

«Ми готові - і дошкільні, і школи, до навчального процесу, - запевнила начальниця управління освіти і науки міськради Ольга Похиляк. - Ми маємо дуже багато дзвінків. Директори готові, змінені розклади, входи-виходи відкрити. Якщо дитина захворіє – на ізоляцію має йти тільки цей клас».

- Серед дітей не зареєстровано жодного летального випадку, а відсоток інфікованих COVID маленький, - каже Володимир Паничев. - На мою думку, як лікаря, треба враховувати ситуацію із захворюванням. Я можу наразитись на критику, але ситуація із захворюваністю дітей і перебігом хвороби у них не є такою, що потребує обмежень.

Батьки мають забирати дітей лише на вулиці. Не заходити в приміщення.   

Торгово-розважальні та заклади харчування

Ті суб’єкти господарювання, які хочуть працювати, мають гарантувати безпеку відвідувачів і працівників. Тобто, чітко дотримуватись протиепідемічних заходів. А поліція посилено за цим стежитиме.

Поліція не підтримала рішення комісії. Правоохоронці вказали міським посадовцям на  порушення пунктів постанови Кабміну.

- Я хочу подивитись, як ви штрафуватимете дітей, що йдуть до школи, - заявив Надал. - Якщо таке станеться, ми відстоюватимемо їхні права в суді. 

Як працюватимуть ринки

На засіданні оперативного штабу начальник міського управління Держпродспоживслужби Іван Гавришків розповів про ситуацію щодо роботи ринків у Тернополі.

З понеділка, 7 вересня, працівники міського управління Держпродспоживслужби в денний та вечірній час продовжуватимуть здійснювати позапланові заходи нагляду за роботою закладів харчування та агропродовольчих ринків у місті щодо виконання ними протиепідемічних заходів в умовах карантину.

Під час засідання штабу Іван Гавришків також нагадав, що вся відповідальність за робочий процес під час карантину лежить на роботодавцях. Якщо вони прийняли рішення працювати під час"червоної зони", то повинні дотримуватись усіх протиепідемічних заходів.

Тернопіль та Івано-Франківськ подають в суд на Кабмін за "червону" зону карантину.

Правила життя у "зонах"

У «помаранчевих зонах»:

припиняється робота турбаз, хостелів та інших місць розміщення мандрівників – за винятком готелів;

забороняється робота ресторанів та кафе в нічний час;

відтерміновується планова госпіталізація в лікарнях;

закриваються спортивні, оздоровчі та культурні заклади, не приймаються нові зміни до дитячих таборів;

обмежуються масові заходи (не більше ніж 100 людей, за умови дотримання дистанції).

У «червоних зонах» діють всі обмеження для «помаранчевої зони». Але на додачу до них:

зупиняється внутрішній громадський транспорт та сполучення з іншими регіонами;

забороняється нерегулярне автомобільне сполучення – для автівок, які мають понад 5 місць;

закриваються торговельно-розважальні центри, кафе, готелі та майже всі громадські заклади;

припиняють роботу заклади освіти;

транзитні потяги не зупиняються в «червоних зонах».

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (66)
  • Vitalii Vitalii

    Маски на мордяки натягуйте (разом з носом), а то вічно будете на карантині.
  • Михайло Мельник

    ЛИСОГО гандона на нари !
  • СТУГНА-П

    В Чернівцях маршрутки теж виставили  таблички спецтранспорт,але   їх почали штрафувати і вони позаганяли транспорт в гаражі .Якщо піде команда з верхів то штрафувати будуть всіх і Надал нічого не вдіє  бо поліція йому не підпорядковується. Для чого дітей в школи направляти це ж прямий шлях до масового інфікування . Надал дограється ,що на нього заведуть  кримінальні справи .
  • СТУГНА-П

    Ось Надал нам говорить ,що треба дотримуватись карантинних вимог  , а чого ж тоді не дотримувалися під час випускного ,коли в ресторанах сиділо купа людей. Чого ж під час ходи ніхто не контролював дотримання карантинних вимог. День міста теж ніхто нічого не контролював . Все це нехтування і призвело до того ,що дві лікарні забиті ковідниками ,і статистика далі росте . Мені ось цікаво ,а що буде говорити Надал ,коли всі лікарні міста будуть переповнені хворими на ковід і смертність просто буде зашкалювати . На мою думку Надал дурницю робить ,що ігнорує всі заходи і стосуються червоної зони . Все це зонування переглядається кожного тиждня ,а не на роки .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:00 Як і коли буде працювати електронний кабінет військовозобов'язаного, пояснили в Міноборони 22:00 На фронті загинув відомий волонтер Едуард Хатмуллін. Прощатимуться з воїном у Шумську 21:00 Біля Катедри на Великдень відбудуться гаївки 20:01 З фісташками, трояндами та позолотою: скільки коштують авторські паски та де придбати Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 19:00 Як відбуватимуться богослужіння на Великдень у тернопільських церквах 18:10 Підтвердили загибель військовослужбовця з Підволочиської громади 17:06 «Діду, рятуй, бо бабуся б'є маму»: засудили за те, що, розбороняючи, вдарив сусідку 16:05 Аварія на Замонастирській — рух транспорту ускладнений 15:35 200 доларів і 500 гривень: жителя Тернопільського району підозрюють у підкупі працівників поліції 15:03 Скуповують м’ясо та паски: як тернополяни готуються до Великодня photo_camera 14:05 У Тернополі 18 багатоквартирних будинків відремонтують на умовах співфінансування 13:20 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 12:40 У тернопільському гідропарку «Сопільче» відкрився зоокуток photo_camera 11:30 У Гусятині 17-річний хлопець на мотоциклі зіткнувся з автобусом 11:05 Тернопільського лікаря нагородили грамотою Верховної Ради «За заслуги перед українським народом» 10:25 На 2 і 3 травня в районі вулиці Сахарова змінили рух громадського транспорту 09:46 Школярка з Заліщиків отримуватиме стипендію Президента 09:00 Тернопільська громада втратила захисника Руслана Зазуляка
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up