У Чорткові капітально ремонтують школу

У Чорткові капітально ремонтують школу
  • Чортківська школа №7 набуває сучасного образу.
  • У навчальному закладі триває капітальний ремонт.
  • Його загальний бюджет сягає 25 мільйонів гривень.

Цей навчальний заклад вважається одним з найбільших у місті. Тут попри війну активно ведуться роботи з капітального ремонту навчального закладу.

Про це повідомляють у Чортківській міській раді.

Відео дня

В рамках сучасного оновлення будівлі 7-ї школи впроваджуються заходи з енергозбереження – утеплюється фасад, також міняють вікна і двері. Під час капітального ремонту планують модернізувати систему опалення і встановити індивідуальний тепловий пункт. У школі облаштують нову відмостку і пандуси для людей з обмеженими фізичними можливостями.

На всі ці заходи закладено 25 мільйонів гривень. У громаді розповіли, звідки беруть кошти:

 «З них 16,5 млн – кредит міжнародної корпорації NEFKO під 3% річних на чотири роки; 150 тисяч євро (орієнтовно 6 млн грн) – безповоротний грант від Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля (E5P); 2,5 млн грн – співфінансування з бюджету Чортківської громади».

Освітні заклади Тернопільщини оновлюються і модернізуються попри війну. Українські діти заслуговують на найкраще мирне майбутнє. Заради цього б’ються наші воїни, а тиловики намагаються створити для підростаючого покоління комфортні умови. Школярі Тернопільщини віддячують дорослим своїми досягненнями та волонтерськими справами заради перемоги. Так, раніше «20 хвилин» розповідали історію здібного 14-річного школяра Марка Лавріна з Тернопільської Української гімназії ім. Івана Франка. Хлопець розробив портативну мініелектростанцію з електронних цигарок, яку збирається передати на фронт. Також повідомляли, як школярі Саранчуківської громади і студенти у Тернополі виготовляють окопні свічки для захисників.

 

Читайте також:

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up