У міському бюджеті шукатимуть гроші, щоб добудувати школу в Кутківцях

У міському бюджеті шукатимуть гроші, щоб добудувати школу в Кутківцях
  • Більше 20-ти років не можуть добудувати школу в Кутківцях, в якій могли б навчатись не лише діти з того мікрорайону, а й з Пронятина та навіть зі школи мистецтв ім. Герети. 
  • Петицію з проханням добудувати навчальний заклад подала громада Кутківців. Виконком міської ради підтримав її і тепер шукатимуть кошти та можливості. 

Усе почалось з петиції. 20 квітня в єдиній системі місцевих петицій представник кутківецької громади Пантелеймон  Громовик зареєстрував петицію про “Завершення будівництва ЗОШ по вулиці Бригадній мікрорайону Кутківці”.

- Таким чином мешканці мікрорайону Кутківці та вулиць Золотогірська, Бенцаля зможуть без небезпеки доправити своїх дітей до нової школи, а також розвантажити міський транспорт (маршрути №17,23,25). Також, можна перевести учнів школи мистецтв імені І.Герети у нове приміщення, - йдеться петиції.

Петицію підтримали 318 людей з 300 необхідних. Після розгляду петиції відповідь опублікували 17 травня. У ній йшлось про те, що готують рішення виконавчого комітету щодо погодження даної петиції та можливості включення добудови школи на вул. Бригадній мікрорайону Кутківці в проект бюджету міста Тернополя на 2019 рік.

Відео дня

Є 900 дітей шкільного віку

Це питання винесли на виконком, який відбувся 23 травня. На ньому були присутні і представники громади Кутківців.

- Мешканці Кутківців підписались під зверненням про добудову школи, - кажуть представники громади. - Зараз в Кутківцях є 900 дітей шкільного віку. Є дві школи в яких вчиться по 140 дітей, а решту учнів відправляють в школи №24, 3, 6 та інші школи міста.

Зараз недобудовану школу ніхто не охороняє. За словами представників громади, поліція неодноразово на тій території наркоманів ловила, дітей знімали з даху. Підприємці організовують там страйк-бол.

- Школа на балансі замовника “Тернопільбуд”, але просимо якось активізувати роботу, можливо, управління освіти, щоб якось добитись навіть від держави добудови цієї школи, - просять представники громади.

Шукатимуть кошти

Петицію виконком підтримав. У рішенні про розгляд петиції йдеться й про те, щоб при формуванні бюджету Тернополя на 2019 рік надати Фінансовому управлінню пропозиції щодо можливості включення даного об’єкту в проект бюджету. А управлінню економіки, промисловості та праці підготовити звернення до Державного фонду регіонального розвитку щодо включення даного об’єкту в перелік об’єктів, які можуть бути завершені за рахунок коштів даного фонду.

Нагадаємо, про недобудовану школу у Кутківцях "20 хвилин" писала у 2015 році. Тоді начальник міського управління освіти Ольга Похиляк коментувала, що ця проблема тягнеться вже не першу каденцію. Але на жаль, у міському бюджеті немає коштів на те, щоб добудувати це приміщення та ввести його в експлуатацію. Єдине, що вдалося зробити – це накрити школу, щоб вона не розвалилася. 

-  Більше робіт наразі зробити неможливо, адже треба багато грошей, - казала тоді пані Похиляк. - За рахунок міського бюджету добудувати школу просто нереально. Адже на нині на це потрібно 45 млн грн.

В управлінні тоді і самі розуміли, що  було б добре добудувати цю школу, адже вона могла б обслуговувати Кутківці, Пронятин, в ній можна було б відкрити і дитсадок. 



 


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Віка

    Коли Кутківці приєднували то таких казок росказували. А зараз шукаємо гроші. Ті гроші можна шукати ще до кінця каденції та так і не знайти ... От хитра лиса гнида

    Музика reply Віка

    А ти що хотів. Приєднали тільки через землю - щоб було що деребанити. А гроші тобі пообіцяють знайти, навіть листа-звернення напишуть, то ж нічого не вартує ... головне показати, що ми шукаємо, але грошей немає ...
  • Андрій

    От і приміщення для школи ім. Герети
  • Anonymous

    Добре, що на організацію щотижневих безглуздих гастро- алко- фестивалів  гроші завжди є.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up