У Тернополі деякі школи знову навчатимуться дистанційно: хтось через "червону зону", хтось - через вибори

У Тернополі деякі школи знову навчатимуться дистанційно: хтось через "червону зону", хтось  - через вибори
  • Із 21 жовтня Тернопільські школярі відпочивали на осінніх канікулах. Навчання планували розпочати знову із 27 жовтня. 
  • Проте в управлінні освіти повідомили, що деякі навчальні заклади в місці працюватимуть дистанційно. Хтось прийняв таке рішення через карантин, хтось - через те, що школу не встигли продезінфікувати після виборів. 

Осінні канікули для тернопільських школярів мали б розпочатися 12 жовтня, але через вибори їх довелося перенести майже на тиждень. Адже в багатьох школах облаштували виборчі дільниці.  

Вже завтра, 27 жовтня, школярі повинні повернутись у продезінфіковані класи, але це вийде далеко не в усіх. 

"Дистанційне через епідситуацію"

Як розповідає заступниця начальниці управління Тернопільської міської ради Ірина Сум, декілька закладів у місті планували після канікул розпочати навчання у дистанційному режимі заздалегідь, оскільки ситуація із захворюванням на коронавірус досі складна. Кількість хворих зростає. 

Відео дня

- Після канікул частина закладів освіти повернеться у той режим роботи, який був в них з 1 вересня, - говорить Ірина Сум. - А є деякі заклади, керівники яких завчасно прийняли рішення про те, щоб ввести дистанційний режим роботи, адже місто зараз у "червоній" карантинній зоні, а отже, ситуація з захворюваністю залишається складною.

На дистанційне навчання з 27 жовтня переходять такі заклади: школа-ліцей №21, спеціалізована школа №7, Тернопільська класична гімназія.

"Усі заклади дезінфікують після виборів"

Після виборів кожну школу, де була дільниця, мають продезінфікувати. Проте, як з'ясувалось, не на усіх виборчих дільницях комісії завершили роботу вчасно. Тому щонайменше три школи завтра, 27 жовтня, - на дистанційному навчанні. Про це також повідомили в управління освіти.

- Заклади освіти мають дезінфікувати впродовж майже цілого  дня, - продовжує пані Сум. - Кожній школі ми показали графік дезінфекції. Зараз відстежуємо ситуацію щодо того, у яких закладах не встигли вчасно завершити роботу комісії. 

Відомо, що станом на 16.00 26 жовтня роботу не завершила дільниця у школі №11, одна із дільниць у школі №8 та дільниця у школі №24. 

Директорка Тернопільської ЗОШ №8 підтвердила, що її заклад завтра, 27 жовтня, працюватиме у режимі дистанційного навчання. 

- Ми вирішили задля безпеки залишити дітей на дистанційному навчанні, а цей день виділити для дезінфекції закладу після виборів, - каже директорка Галина Підгайна. - Батьків ми вже повідомили.

А ви поведете своїх дітей у школи завтра?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 «На щиті» повертається захисник з Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up