У Тернополі хочуть запровадити вступний екзамен у музичні і художню школи та електронну реєстрацію

У Тернополі хочуть запровадити вступний екзамен у музичні і художню школи та електронну реєстрацію

Для відкритого зарахування дітей до навчальних закладів у Тернополі, а також прозорого управління чергами, міська рада планує запровадити електронну реєстрацію дітей на проходження вступного іспиту для зарахування до 0-1-го класів трьох мистецьких позашкільних навчальних закладів.

Для обговорення та аналізу порядку проведення електронної реєстрації дітей при прийомі у мистецькі установи Тернополя (у музичну школу №1 імені В.Барвінського, музичну школу №2 імені М.Вербицького та у художню школа імені Михайла Бойчука), на порталі «Консультації з громадськістю» стартує електронне обговорення, до участі в якому запрошуються усі охочі жителі Тернопільської громади. Про це повідомляє пресслужба міської ради.

У тексті Проєкту серед іншого йдеться, зокрема, що електронна реєстрація дітей на проходження вступного іспиту у нульові-перші класи на навчальний період 2020/2021 н.р. через Систему буде тривати:

  • з 01.03.2020р. по 15.08.2020р. – в КУ ПСМНЗ «Тернопільська музична школа №1» ім.В.Барвінського;

    Відео дня
    /li>
  • з 01.03.2020р. по 15.08.2020р.  в КУ ПСМНЗ «Тернопільська музична школа №2 ім.М.Вербицького;

  • з 01.03.2020р. по 15.08.2020р. – в КУ ПСМНЗ «Тернопільська художня школа ім.М.Бойчука».

Вступні іспити будуть проводитися у період:

  • перша декада червня - в КУ ПСМНЗ «Тернопільська музична школа №1» ім.В.Барвінського;

  • 17-20 серпня 2020 - КУ ПСМНЗ «Тернопільська музична школа №2 імені М.Вербицького»;

  • 25.08.2020р. - КУ ПСМНЗ «Тернопільська художня школа імені Михайла Бойчука» (на відділи «Образотворче мистецтво» та «Художнє оздоблення текстилю» з живопису (натюрморт).

Першочергово будуть зараховатися на навчання в КУ ПСМНЗ діти, офіційно зареєстрованим місцем проживання яких є м. Тернопіль та населені пункти, які приєднані до Тернопільської  міської територіальної громади.

Прийом дітей у КУ ПСМНЗ планують проводити на конкурсній основі за результатами вступних іспитів, прослуховувань та переглядів тощо.

Прийом дітей до позашкільного навчального закладу може здійснюватись протягом навчального року  на основі вивільнених місць, йдеться у запропонованому до розгляду документі.

Подавати власні пропозиції та зауваження можна, ідентифікувавшися через ЕЦП або Bank ID і залишивши власні коментарі поруч з текстом консультації.

Обговорення порядку проведення електронної реєстрації дітей триватиме до 12 лютого цього року.

Згодом на порталі "Консультації з громадськістю" будуть опубліковані інші Положення, які регулюватимуть електронну реєстрацію дітей у перші класи, у дитячо-юнацькі спортивні школи, секції та інші гуртки.

Про початок обговорення цих Положень буде повідомлено додатково на сайті Тернопільської міської ради. 

А що ви думаєте про електронну реєстрацію дітей та вступні екзамени у мистецькі школи? Відповіді пишіть в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up