Учні 5 школи кожного дня приходять на навчання у різних кольорах (ФОТОРЕПОРТАЖ)


Учні 5 школи кожного дня приходять на навчання у різних кольорах (ФОТОРЕПОРТАЖ)
Щоб навчити дітей ввічливості, доброти, дружності та подарувати їм позитивні емоції у 5 школі проводять тиждень толерантності. Педагоги вважають, що це дуже хороший та дієвий спосіб для того, щоб виховати у дітей найкращі якості.

Ідею щодня одягати усю школу у одяг одного кольору запропонувала учениця школи №5, яка наразі навчається за програмою обміну у Америці. Учні та педагогічний колектив школи підтримали таку ідею, тим більше, що тиждень толерантності у них проводять уже не вперше. 

- Взагалі, тиждень толерантності у нашій школі започаткували давно - ініціатором була вчителька Зоряна Гуцул, - розповідає учениця 10-А класу Влада Шідловська. -  Зараз у нас кольорові дні, таким чином ми хотіли виразити підтримку усіх держав та народів. 

Кольори для тижня толерантності підбирали психолог та педагоги. У понеділок учні та вчителі одягали речі жовтого кольору, що символізувало звільнення від негативу. У вівторок - зелений, який допомагає бути ближчими одне до одного. У середу - фіолетовий колір, який дарує енергію натхнення. У четвер - білий колір. Він дарує спокій та позитивні емоції. І в останній день тижня толерантності учні та педагоги одягнуть речі червоного кольору, який уособлює енергію та волю до перемоги. Кожному із таких днів у школі придумали назви. Відтак у школярів був день ввічливості, день обіймів, день усмішок, день примирення та день добрих справ. 

Відео дня
blockquote>

У четвер, 19 листопада, коли журналіст 20 "хвилин" завітала до школярів у них був день білого кольору. 

- Білий колір - день примирення. Всі миряться та вибачаються за свої вчинки, якщо хтось не правий, то має вибачитись. Якщо ми не праві - то теж потрібно вибачатись, - каже учениця 6-А класу Юля Лесюк. 

Previous Next

Підтримуючи ідею тижня толерантності класний керівник та учні 6-А класу одягнулись не просто у білий одяг, а у вишиванки. 

- Вишиванка означає, що ми хочемо миру в країні, - пояснює класний керівник 6-А класу, вчитель німецької мови Ольга Дурай. -  Цей елемент підкреслює, що наш народ миролюбний. Ми хочемо, щоб в наших політиків були чисті помисли.  Щоб здоровий глузд переміг нездорові амбіції. І це означає, що ми хочемо миру, щоб припинилась війна. Знаєте, коли йде війна і показують білу хустину чи білий прапор, то це знак примирення. Ми хочемо примирення. 

Найбільше таким невеличким щоденним святам тішаться учні молодших класів. Діти придумують найрізноманітніші ідеї та способи зробити тиждень толерантності ще цікавішим. А вчителі всіляко їх заохочують. 

Previous Next
Previous Next

Previous Next

Наприклад, учні 2-го класу у п'ятницю, у день червоного кольору або день добрих справ, по дорозі до школи мають нагодувати бездомну тварину. А на одному з уроків їхній класний керівник розповідатиме про те, як потрібно допомагати бездомним тваринам.

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:45 У Чорткові будують бібліотечний артгараж за понад мільйон photo_camera 10:10 Виборював перемогу для наших дітей: у Збаражі попрощались з Героєм Ігорем Войцеховським 09:35 Чи буде спекотно на Великдень: синоптики озвучили прогноз 09:02 У Львові успішно прооперували 16-річну тернополянку, яка не могла ходити без болю у взутті Від читача 16:38 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 08:00 Мобілізація в Україні: в Міноборони нагадали основні зміни, які стосуються військовослужбовців і цивільних 22:00 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 21:00 У Зарваниці відбулася Проща родин загиблих Героїв photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:00 На фронті загинув військовослужбовець з Тернопільської громади 17:30 За 7,5 тисяч доларів пообіцяла допомогти втекти за кордон. А в суді відбулась… штрафом 17:20 Натуральний ЧЕСНИЙ ПЛОМБІР вже в Тернополі. Де знайти новинку? (новини компаній) 16:45 Біля фонтану «Кульбаба» розквітли павловнії photo_camera 16:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 15:05 На Тернопільщині водійка не справилася з керуванням і врізалася в скульптуру 14:35 П'яна водійка з Тернопільського району пропонувала хабар поліцейським 14:02 Вдарив у груди сусіда ножем, яким чистив овочі: подробиці конфлікту на «Сонячному» у Тернополі 13:35 5 ветеранів з Тернопільщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:45 В аварії на Тернопільщині постраждав 12-річний хлопець 12:30 У Теребовлі стартував перший етап будівництва моста на місці аварійного play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up