Вступ-2020: гарячі лінії та приймальня вступників почнуть роботу 30 червня

Вступ-2020: гарячі лінії та приймальня вступників почнуть роботу 30 червня

З вівторка, 30 червня 2020 року, в МОН розпочнуть роботу консультативні телефонні лінії та приймальня громадян щодо вступної кампанії 2020. Вони працюватимуть до 15 вересня включно.

Звернувшись на консультативні телефонні лінії чи особисто у приймальню громадян, вступники зможуть отримати всі роз’яснення щодо вступу до закладів вищої, фахової передвищої та професійно-технічної освіти.
 
“Ми активно комунікуємо питання вступу і особливо тих змін, які відбулись через карантин та зміщення строків вступної кампанії. На сайті МОН створено окремий розділ, де вступники можуть знайти відповіді на найпоширеніші запитання, покрокові інструкції, інфографіки, документи тощо. Крім того, з початку року ми оперативно даємо відповіді на всі питання через сторінку ВСТУП 2020 на Facebook. Також на каналі МОН в YouTube буде розміщено серію відеороз'яснень щодо особливостей цьогорічного вступу”, – зазначив генеральний директор директорату вищої освіти і освіти дорослих МОН Олег Шаров. 
 
Приймальня громадян працюватиме у приміщенні Міністерства освіти і науки за адресою м. Київ, бул. Шевченка, 16, каб. 401 у пн-чт 9:00 – 18:00, у пт 9:00 – 16:45. 
 
До слова, МОН оприлюднило дані щодо мінімальної ціни контрактного навчання у кожному із 160 закладів, що навчають здобувачів вищої освіти, у підпорядкуванні МОН.

Читайте також Скільки доведеться викласти за навчання за контрактом: в МОН визначили мінімальні ціни

Нагадаємо, раніше МОН повідомило дати завершення навчання для учнів різних класів.

Відео дня

Школярі проміжних класів мають завершити навчальний рік до 1 липня, одинадцятих класів – до 31 серпня, а учні закладів профосвіти – до 31 липня. Такі строки завершення навчального року у школах та профтехах були визначені сьогодні, 25 червня 2020 року, під час засідання Уряду в Києві.

“Цього року випускники шкіл і профтехів, які отримують свідоцтва про повну загальну середню освіту, звільняються від ДПА, але мають право її складати за власним бажанням, зокрема у формі ЗНО. Цим рішенням ми впорядкували етапи завершення навчального року, передбачивши час на складання тестів і занесення оцінок за них у свідоцтва як ДПА. Крім того, випускники закладів профосвіти, які також виявили бажання скласти ДПА у формі ЗНО, зможуть своєчасно отримати свідоцтво і диплом”, – зазначила заступник Міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

Вона також наголосила, що відсьогодні стартувала основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання, яка триватиме до 17 липня. Далі відбудеться додаткова сесія – з 24 липня до 10 серпня. Саме через строки додаткової сесії випускники шкіл завершать навчальний рік останніми – впродовж 10 днів після визначення результатів, але не пізніше 31 серпня.

Зміни у термінах завершення навчального року та видачі свідоцтв про повну загальну середню освіту відбулись через запровадження заходів, спрямованих на протидію поширення хвороби COVID-19.

Нагадаємо, що стихійне лихо внаслідок повені у Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Чернівецькій областях є підставою для участі у додатковій сесії ЗНО.

Стежте за новинами Тернополя у: Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up