Вступна кампанія розпочалася: біля приймальних комісій тиснява

Вступна кампанія розпочалася: біля приймальних комісій тиснява

Тернопільські виші починають приймати від абітурієнтів документи для вступу в електронній та паперовій формі у середу, 12 липня. 

Несміливі абітурієнти разом зі своїми батьками метушаться під стінами та в холах університетів. Хтось розгублено намагається віднайти потрібний кабінет, хтось заповняє бланки, а хтось картається через те, що їхав із далекого села, а ідентифікаційний код забув.

18-річна Дар`я Прокопенко з Кам`янця-Подільського прийшла подавати документи разом з мамою і татом. Дівчина вступає до ТДМУ після навчання в Чорткові.

Відео дня

- Мені дуже сподобалося навчання в Чорткові, - розповідає дівчина. - Уже на випускному я зрозуміла, що хочу продовжувати вчитися. Я обрала для себе напрямок "Фармацевтика". Я вважаю, що фармацевтом бути легше, ніж лікарем. 

Тепер дівчина дуже хвилюється через іспит із хімії і технології ліків.

- Якщо там будуть якісь рецепти, розрахунки, - це для мене найважче, - зізнається дівчина.

17-річна Христина Пастернак із Чистилова приїхала вступати до ТНТУ на спеціальність "Психологія" разом із батьками.

- Крім цього я подаю документи до педагогічного на спеціальність "Дошкільна освіта", - розповідає дівчина. - Я складала ЗНО із української мови і літератури, англійської, історії і біології. Результатами своїми я задоволена.

Дівчина не захотіла подавати документи в електронному форматі, мовляв, надійніше подати в паперовому, тому і приїхала.

15-річний тернополянин Мирослав Корицький, що закінчив 11-й клас на два роки швидше однолітків, обрав спеціальність "Маркетинг" у ТНЕУ.

- Я не подавав документи більше у жоден виш, - розповідає хлопець. - Бо більше, ніж упевнений, що вступлю саме сюди. Я не дуже задоволений своїми результатами ЗНО, бо було мало часу на підготовку. Але якщо і не вступлю, то в мене ще є 2 роки в запасі. 

17-річний тернополянин Роман Горішний подає документи в ТНПУ на спеціальність "Фізичне виховання". 

- Я займаюся спортом, тому цей напрямок близький для мене, - каже хлопець. - Я вже дуже хочу вступити сюди. Це нові знайомства, нові знання, пригоди. Я ще не знаю, ким буду після університету, мовжливо, викладачем, подивимося, як складеться.

 Роман не нарікає на процес вступної кампанії, мовляв, тут без "напрягу", все дуже організовано, мовжливо, через те, що тільки нині вона розпочалася.

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up