Закладам освіти можуть не дати дозвіл на роботу з 1 вересня: заступник головного санітарного лікаря області

Закладам освіти можуть не дати дозвіл на роботу з 1 вересня: заступник головного санітарного лікаря області
  • За останній тиждень ситуація з захворюванням на коронавірус суттєво погіршилась. Тернопіль зараз в жовтій зоні, але усі показники можуть призвести до посилення карантину. 
  • Зокрема, заступник директора обласного лабораторного центру Володимир Паничев зауважив, якщо за два тижні кількість хворих і далі зростатиме, заклади освіти можуть не почати роботу з 1 вересня. 

- Постановою кабміну до 1 вересня Тернопіль віднесли до жовтої зони карантину, - каже Володимир Паничев. — Проте, лише за останні два дні в Тернополі зафіксували рекордну кількість хворих на коронавірус. Лише вчора, 16 серпня, зафіксували 97 випадків захворювання. До того, найбільша цифра була у травні — 71 хворий за день. Ситуація ускладнюється впродовж трьох днів. Ситуація ускладнюється і тим, що за останні два тижні збільшується кількість летальних випадків, їх структура і ускладнення перебігу захворюваності. Тому за ці два тижні ми маємо зробити все, щоб змінити цю зону на зелену, а не на червону. 

Володимир Паничев під час засідання штабу, яке відбулось 17 серпня, зазначив, що в разі, якщо ситуація не покращиться, то закладам освіти можуть не дати дозвіл на роботу з 1 вересня. 

- Ситуація в місті така, що лише загальними зусиллями ми мусимо її поліпшувати, - каже Володимир Паничев. - Якщо збережуться тенденції, які є сьогодні - у нас виникнуть питання стосовно закладів освіти, тому, що кількість осіб, які в межах групи у ВНЗ і середніх закладах - це 20 і не більше. Також я не виключаю, що будуть введені різкі обмеження для шкіл. Ситуація така: якщо ми лишаємось в жовтій зоні - у нас є перспектива нормально розпочати навчальний рік і зберегти ці нежорсткі заходи, які є зараз. Але якщо ми не вплинемо на динаміку, яка зараз набирає ознак погіршення, у нас є реальні ризики опинитись в зоні, коли ми не зможемо вчасно розпочати новий навчальний рік. 

Відео дня

Окрім того, нові вимоги Кабмін прийняв для міст, які знаходяться в жовтій зоні. Сюди внесли деякі показники, які раніше були затверджені "червоною" зоною.

Закладам дошкільної освіти дозволили набір у нові групи дітей з 1 вересня, але з дотриманням умов. 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (17)
  • Надя Гіжовська

    Тобто,заклади громадського харчування працюють, в Подолянах черги в магазинах,в центрі немає як пройти, на Циганці безліч людей... Випускні і весілля робити можна,а в школу дітям не потрібно,бо це небезпечно??? А як отримувати знання? Знову батьки? А коли батьки працюють, карантин ж послаблено, фірми всі працюють? І не всі мають можливість не працювати,а дехто не зможе пояснити дитині навчальну програму... Театр абсурду...
  • Anna Chorna

    З такими обмеженням по школі, як діти мають вчитись в таких умовах, і то до перших соплів,пччиху, І кашлю😟😐😒
  • Віктор Соцький

    Бідні діти
  • Анна Стопкевич Сєрова

    Чомусь в барах,а на пляжах тим більше нема короновірусу.Коли на пляжах тисячі людей один біля одного і без масок....То чому в школах і Інститутах він є .От біда !!! І Чомусь діти в школи мусять іти в масках !!!Сплошний ПАРАДОКС....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up