Як покращуватимуть рівень знання англійської мови серед учнів та студентів

Як покращуватимуть рівень знання англійської мови серед учнів та студентів
  • Міністр освіти та науки України Лілія Гриневич з робочим візитом відвідала навчальні заклади Тернопільщини та поспілкувалася з представниками місцевих адміністрацій та вчителями.
  • Лілія Гриневич під час прес-конференції розповіла про ухвалення стратегії, пов’язаної з вивченням і викладанням англійської мови у вищих навчальних закладах.

Міністр наголосила про залежність економічного розвитку країн від рівня знання громадянами англійської мови.

- Зростає важливість знання іноземної мови всіма фахівцями для співпраці з іншими країнами в різних сферах діяльності, – розповідає міністр освіти і науки України Лілія Гриневич. – Коли ми дивимося на ситуацію зі знанням іноземної мови в Україні, то ми за рівнем знань англійської мови серед 32 неангломовних країн Європи знаходимося на 28 місці. Це свідчить про те, що ми втрачаємо свій потенціал через незнання іноземної мови нашими фахівцями.

Лілія Гриневич розповіла про затвердження «Концепції розвитку англійської мови в університетах». Її розробили в Міністерстві освіти і науки спільно з Британською Радою в Україні, представниками вищих навчальних закладів та громадськими організаціями.

Відео дня

- Концепція має три основні проблеми, які нам потрібно вирішити, – розповідає міністр освіти і науки України. – Перша проблема стосується вивчення англійської мови в наших університетах. Це методики, які використовують для навчання студентів. Другий пункт стосується того, щоб навчити викладачів різних спеціальностей викладати свій предмет англійською мовою. Тоді випускники ВНЗ зможуть розуміти міжнародну термінологію. Третє – це запровадження англомовних курсів в наших університетах для іноземців. Адже навчання в наших закладах іноземців – це можливість заробити кошти та ресурси для університетів, а також популяризація України.

Розповіла міністр і про вступний іспит на магістратуру з деяких спеціальностей. Складають іспит студенти шляхом ЗНО.

- Студенти, які хочуть поступити на магістратуру відтепер повинні складати ЗНО з іноземної мови, – розповідає Лілія Гриневич. – Ми помітили, що рівень знання англійської мови у студентів не зростає, а знижується за час навчання у ВНЗ і стає гіршим, ніж був при вступі до університету. Це відбувається через те, що до університету вступають з різними рівнями знання іноземної мови. Тому викладачі повинні акцентувати увагу на слабших студентах.

Щоб уникнути таких ситуацій, студенти будуть проходити тестування для поділу на рівні знання англійської мови. Якщо рівень знань низький – студенти будуть проходити інтенсивні курси вивчення мови. Мета таких дій – досягнення рівня знання англійської студентами бакалавру до рівня В1 (середній рівень). Це вдасться зробити до 2023 року. Наприкінці магістратури, студенти мають володіти англійською на рівні В2 (вище середнього).

Міністр наголосила на необхідності покращення вивчення англійської мови в школах. Для цього у всіх школах в початкових класах діти матимуть 3 уроки англійської мови на тиждень, як це було лише у спеціалізованих школах. З 5-го класу поглиблене вивчення англійської будуть продовжувати. Також, Лілія Гриневич наголосила на забезпеченістю шкіл новими підручниками з іноземної мови, які були складені відповідно до всіх вимог, адже деякі вчителі змушують купувати учнів дорогі підручники, які нічим не кращі за звичайні, якими забезпечують учнів.  

Таким чином, як планують в Міністерстві освіти і науки України, вдасться значно покращити рівень знання англійської мови серед українського населення, зокрема молоді.  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Sophia Shul

    Рівень української мови покращували б, а то ні писати, ні розмовляти не вміють.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up