У тернопільських садочках пропонують встановити відеокамери: що думають батьки та освітяни

У тернопільських садочках пропонують встановити відеокамери: що думають батьки та освітяни
  • Тернополянка зареєструвала електронну петицію у якій запропонувала обладнати дитячі садочки системою відеоспостереження.
  • Що про це думають в управлінні освіти та тернопільські мамусі, дізнавалась журналістка “20 хвилин”.

 

Петицію про "Обладнання дитячих садочків системою відеоспостереження" в Єдиній системі місцевих петицій 16 липня зареєструвала Ірина Притула. Її, станом на 12.00 17 липня, підтримало 37 людей. Щоб петицію розглянули, вона має набрати 300 голосів. Авторка петиції наголосила, що це дасть змогу батькам відчувати, що діти в безпеці.

- Враховуючи нестабільну ситуацію в країні, для запобігання протиправних дій та зниження ризику терористичних загроз, доцільно забезпечити дитячі садочки камерами відеоспостереження. - йдеться у петиції. - Такий захід є поширеним у всіх цивілізованих країнах, дає змогу батькам відчувати, що діти в безпечному середовищі, вирішувати конфлікти і захищати права, інтереси дітей та працівників дитячих садків. Оскільки у м. Вінниця, вже працюють над такою ініціативою і, невдовзі, всі садки будуть обладнані відеокамерами, просимо звернути особливу увагу на це питання, адже воно доцільне для усіх міст.

Камери - для безпеки дітей

Журналістка “20 хвилин” відвідала тернопільські садочки і поспілкувалась із батьками та вихователями. Всі, із опитаних, позитивно ставляться до такої ініціативи. 

Відео дня

- Це ж маленькі діти, за ними потрібен постійний нагляд і камери відеоспостереження дуже доречні у дошкільних навчальних закладах, - каже тернополянка Марія. - Я особисто б хотіла мати змогу в онлайн режимі постійно дивитись за своїм сином. 

Вихователька у одному із тернопільських садків на “БАМі” зазначає, що вона теж не проти системи відеоспостереження.

- Думаю, спочатку мене б трішки бентежило, що постійний нагляд камер над нами є, але потім звикли б, - каже вихователька. - Головне ж безпека дітей і можливо вони б більш слухняні були, знаючи, що за ними батьки спостерігати можуть.

Тернополянка пані Любов хоче, щоб петиція набрала потрібну кількість підписів. І каже, що у школах теж камери були б доречні.

- Перш за все, це безпека моєї дитини, і це головний фактор для батьків, - каже пані Любов. - До речі, школи теж повинні бути забезпечені камерами та охороною, як у вищих навчальних закладах. 

Тернополянка Тетяна Шпікула ж каже, що в групах, на її думку, немає потреби встановлювати камери відеоспостереження. 

- На входах, щоб сторонні не заходили у садочки, то було б добре встановити камери відеоспостереження, - каже пані Тетяна. - А от в групах немає потреби. Ну, принаймні, у мене не було жодного випадку, щоб знадобились камери в дитсадку. Я завжди питаюсь у виховательки ввечері, коли забираю дитину із садка, як він себе поводив. А щодня передивлятись, що робила моя дитина робила, не бачу потреби. Я думаю, що батьки б почали занадто хвилюватись за своїх дітей, бачачи, як вони можуть битись із іншими дітьми чи не завжди слухати виховательку. Але це ж діти, і так зрозуміло, що вони не можуть постійно бути слухняними. 

В управлінні освіти кажуть, зовнішні камери відеоспостереження - це хороша ідея. 

- Чимало навчальних закладів у місті вже обладнанні зовнішніми камерами відеоспостереження, тобто, при входах, - каже начальник управління освіти Ольга Похиляк. - А от внутрішні камери відеоспостереження без дозволу усіх батьків у групі ніхто встановлювати немає права. Тому, якщо усі батьки у групі погоджуються, то тоді можна встановити камеру. 

До слова, підтримати електронну петицію можна за посиланням: https://e-dem.in.ua/ternopil/Petition/View/1171 , до завершення збору підписів залишилось 29 днів.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (74)
  • Альона Уманська

    У школах, ще встановіть,щоб батьки побачили, що роблять їх діти на перервах......А директорам наплювати.
  • MBname Igorko

    За камери за. І зупиніть корупцію у садіку. #33 на канаді вул. Вербицького 8. Кожен рік поспіль всі батьки здають кошти на ремонти, на баняки, на градусники, на туалетний папір, простині, матраци, шкафчики для одягу та на безліч інших потреб. Скільки ще батьки повинні платити???? ПРОКУРАТУРУ!!!

    Анастасія Хомич reply MBname Igorko

    Ігор,така корупція в дитсадку....Я б вам не радила вести туди дитину.
    Подумайте добре, Ще маєте час !

    Анастасія Хомич reply Анастасія Хомич

    "Існує лише один спосіб уникнути критики: нічого не робити, нічого не говорити,і бути ніким"--Аристотель

    MBname Igorko reply MBname Igorko

    Світлана Завидовська за батьківські гроші

    Світлана Завидовська reply MBname Igorko

    Подивіться як виглядають садіки по Тернополі і як виглядає 33 на вулиці і в середині .тільки подивитись на теретерію і огорожу .найдіть кращу.

    Nestor Iankovyi reply MBname Igorko

    MBname Igorko так це фігня,  дітей ще й б'ють...

    Анастасія Хомич reply Nestor Iankovyi

    Коли людина думає, мовляв," я не довіряю йому", то насправді вона думає про самого себе: і мені вірити не можна, і я обману.
    Недовіра до інших починається з недовіри  до себе і своєї здатності поважати іншого.   Любомир Гузар

    Надія Летка reply MBname Igorko

    MBname Igorko Ні, і нас була супер гарна група.

    MBname Igorko reply MBname Igorko

    Надія Летка на ремонт здавали?

    Надія Летка reply MBname Igorko

    MBname Igorko Ми в 33 садочку вентиляторів, баняків, порохотягів, пральних машинок і т д, і т п не купували.

    MBname Igorko reply MBname Igorko

    Надія Летка йле мова за ремонти, коврики , шкафчики, постільна білизна, баняки на кухню, обігрівачі, вентилятори,  пилососи, пральні машинки

    Анастасія Хомич reply MBname Igorko

    Ігор, ви ще дитину не водили  в дитсадок, а вже так багато всього для садочку  придбали---МОЛОДЕЦЬ---Грошовитий пацан !  Можливо ваш магазин нам щось спонсорує то ДІТКИ  вам подякують !

    Анастасія Хомич reply Анастасія Хомич

    Серед нас дуже багато добрих людей. Але замало бути добрим --треба чинити ДОБРО. Якщо хочеш жити у нормальній державі, передати її дітям і внукам --чинімо добро !
                                                     Любомир Гузар

    Надія Летка reply MBname Igorko

    Облаштувати ігрову зону, це не зробити ремонт, а купити ігрушки саме ті, які батьки вважають, що будуть корисними і цікавими для їх дітей, а не ті, які прописані в протоколах управлінням освіти. Це дві великі різниці.

    Анастасія Хомич reply Надія Летка

    Ви дуже сильні, якщо бажаєте добра, якщо  намагаєтеся спільно творити добро, жити чесно, жити творчо.!!!

    Надія Летка reply MBname Igorko

    MBname Igorko Займіться тим питанням, успіхів Вам.

    MBname Igorko reply MBname Igorko

    Надія Летка от і Вам приклад ви робите умови платите за ремонт свої кошти, А своєчасно державні гроші списуються на той же ремонт, чи на інші потреби які описують батьки.

    Надія Летка reply MBname Igorko

    MBname Igorko В мене 2 дітей ходили в 33 садочок, корупції я не пам, ятаю, а те що батьки зробили більш комфортні умови для перебування свого <ЧАДА > в садочку і облаштували ігрову кімнату це не корупція.
  • Надія Летка

    Цікаво і як ми в садочки ходили в 80-90роках? І всі живі, здорові, такі розумні. Невже ви думаєте, що діткам там пальці в двері пхають. Звичайно, бувають поодиночні випадки неадкватів, але і рідні батьки такі є, що знущаються над дітьми.
    Треба віддавати дитину в садочок з позитивно налаштованим настроєм, і все буде ок. Ну і звичайно не з першого дня шукати 100 негативних рис у вихователя.
  • Svitlana Svetikova

    Підтримую на всі 100%
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 На фронті загинув відомий волонтер Едуард Хатмуллін. Прощатимуться з воїном у Шумську 21:00 Біля Катедри на Великдень відбудуться гаївки 20:01 З фісташками, трояндами та позолотою: скільки коштують авторські паски та де придбати 19:00 Як відбуватимуться богослужіння на Великдень у тернопільських церквах Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 18:10 Підтвердили загибель військовослужбовця з Підволочиської громади 17:06 «Діду, рятуй, бо бабуся б'є маму»: засудили за те, що, розбороняючи, вдарив сусідку 16:05 Аварія на Замонастирській — рух транспорту ускладнений 15:35 200 доларів і 500 гривень: жителя Тернопільського району підозрюють у підкупі працівників поліції 15:03 Скуповують м’ясо та паски: як тернополяни готуються до Великодня photo_camera 14:05 У Тернополі 18 багатоквартирних будинків відремонтують на умовах співфінансування 13:20 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 12:40 У тернопільському гідропарку «Сопільче» відкрився зоокуток photo_camera 11:30 У Гусятині 17-річний хлопець на мотоциклі зіткнувся з автобусом 11:05 Тернопільського лікаря нагородили грамотою Верховної Ради «За заслуги перед українським народом» 10:25 На 2 і 3 травня в районі вулиці Сахарова змінили рух громадського транспорту 09:46 Школярка з Заліщиків отримуватиме стипендію Президента 09:00 Тернопільська громада втратила захисника Руслана Зазуляка 08:01 Тарифи на платні медичні послуги Тернопільської міської дитячої лікарні затвердив виконком (документ)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up