Які у Тернополі є безкоштовні гуртки та секції для дітей

Які у Тернополі є безкоштовні гуртки та секції для дітей
  • Грати на скрипці, моделювати іграшки, плавати у каное та створювати квітники можуть навчитись тернопільські діти, і все це - безкоштовно. 
  • Більшість гуртків розпочинають навчання з 15 вересня, але є і такі які проводять набір весь рік. 


 

На початку навчального року батьки задумуються, куди б віддати дітей після уроків. У Тернополі працюють чимало найрізноманітніших гуртків, проте не всі знають, що багато з них - безкоштовні.

Центр творчості дітей на юнацтва “Терноцвіт”

На  даний  час ЦТДЮ  розміщений у 4 - х пристосованих приміщеннях. 

На вулиці М.Грушевського,2а, де дітки можуть відвідувати народний театр пісні "Співаночка", ансамбль "Росинка", гурт скрипалів, "Школа раннього естетичного розвитку "Зернятко", гурток з образотворчого мистецтва та інші творчі об'єднання

Відео дня

Ще один корпус розташований на вулиці Р .Купчинського,3. Тут вчителі проводять цілий комплекс занять: з математики, англійської мови, хореографії, вокалу, малювання, розвитку мовлення.

На вулиці Л.Українки 16 діють відділи декоративно- прикладного, ужиткового та образотворчого мистецтва. А на вулиці Д.Нечая,4 проводять туристсько-краєзнавчу роботу з учнями. 

Сьогодні ЦТДЮ має звання «Флагман освіти України». Заклад атестовано з відзнакою. Тут активно працюють 140 навчальних груп – 2,5 тис. учнів. Як пояснили журналістці “20 хвилин”, навчання у всіх гуртках безкоштовне. Набирати групи будуть до 15 вересня. 

Телефон: (0352) 25-05-42 

Станція юних техніків Тернопільської міської ради

У СЮТ діє школа бісероплетіння, де діток навчають цьому народному ремеслу. Також діти матимуть змогу навчитися моделювати іграшки й сувеніри, та навчитись декоративно-ужитковому і образотворчому мистецтву. Також в закладі діє танцювальна школа “Бджілка”. Окрім цього, є школа інформатики та науково-технічної творчості., де учні вчаться комп’ютерній анімації, Web-дизайну, програмуванню, цифрової обробці кіно-фото матеріалів.

Запис у гуртки проводиться щоденно з 09:00 до 17:00 години, окрім вихідних. Навчання розпочинається із 15 вересня, всі гуртки безкоштовні. 

Телефон : (0352) 26-86-97

Школа народних ремесл 

У цій школі навчають ручного лiплення, гончарства, бiсероплетiння, малювання, рогозоплетiння, рiзьби по дереву, макраме, ткацтва, писанкарства, виготовлення художніх меблів, гурток ручної майстерності "Дивосвіт", декоративного розпису і малярства.

Заняття у школі народних ремесел відбуваються – 3-4 рази у тиждень. У цьому плозашкільному закладі проводять набір діток весь рік. 

Телефон: (0352) 25- 34-93

Тернопільський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді     

Дітей тут навчають декоративно-прикладному напрямку. В Тернопільському обласному центрі еколого-натуралістичної творчості працюють гуртки наступних напрямів:

Біологічний (Основи біології, Біологія людини).

Аграрний (Юні рослинники, Юні овочівники).

Екологічний (Основи екологічних знань, Юні друзі природи, Юні охоронці природи, Природа рідного краю, Рослини – символи України, Екологічний дизайн).

Зоологічний (Любителі домашніх тварин, Юні кролівники, Юні акваріумісти).

Озеленення (Флористика і фітодизайн інтер’єру, Юні квітникарі-аранжувальники,Основи кімнатного квітництва).

Традиційно-народне мистецтво (Писанкарство).

Чимало занять проводять на вулиці, а також у центру є власні теплиці, парники, зимовий сад , акваріумний клуб та зоокуток.

Телефон : (0352) 25-05-46

Дитяча хорова школа “Зоринка” 

"Зоринка" навчає дітей молодшого шкільного віку мистецтву вокалу, хоровим дисциплінам та грі на музичних інструментах. 

Навчання розпочнеться з 18 вересня. Прослуховування проводять за адресою Грушевського, 2-а. Загальний термін навчання - 8 років.

Телефон: (0352) 25-15-90

Додамо, навчитися плавати можна у ДЮСШ № 1 за адресою вул. Вишневецького, 8. Там же діють гурток з класичної та греко-римської боротьби, карате, баскетболу та волейболу. У ДЮСШ №2 можна опанувати спортивну гімнастику, фехтування та також навчитися плавати.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up