З батьками без тернопільської реєстрації укладатимуть договори про оплату за освітні послуги

З батьками без тернопільської реєстрації укладатимуть договори про оплату за освітні послуги
  • Якщо ви без тернопільської реєстрації, то маєте платити за освітні послуги в садочках - переконані у міській раді. 
  • Бо в рік садочки місту обходяться в круглу суму. Тепер з батьками укладатимуть договори. 
  • Проект рішення про погодження примірної форми договору про надання освітніх послуг затвердили під час виконкому міської ради 27 червня.  

- В рік садочки для міста коштують 176 мільйонів гривень. Це виключно кошти з місцевого бюджету, - пояснює заступник міського голови Леонід Бицюра. - Коли уряд розказує про успіхи децентралізації, то вони показують тільки плюси цього. Про мінуси мовчать. Ті всі територіальні громади, з якими ми вели переговори, повинні розуміти, що кожен виконує свою функцію по своїх мешканцях. Ми зацікавлені в тому, щоб надавати послуги тернополянам. 

Якщо це не тернополяни, то вони мають оплачувати послуги або через бюджет, або через договори з фізичними особами.

- Правильніше було б через бюджет, але є багато фактів, коли села, громади від цього відмовляються, - продовжує пан Бицюра. - Тому на виконкомі ми прийняли рішення про форми договору з батьками. Ми заклали в нього поки що розрахунок по оплаті 2017-ого року.

Відео дня

Але оскільки постійно зростають ціни, тому розрахунки по оплаті переглядатимуть.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Ната Лия

    читалв,що у Польщі відкривають украінські класи,для дітей заробітчан,безкоштовно!!!!!То поляки мають можливість дати чужим дітям освіту ,а Украіна ділить дітей не своіх і чужих?
  • Юсі

    шановний автор так впевнено в заголовку написала "укладатимуть"))) з чого така впевненість? для укладання договору потрібні дві сторони. наразі бажання укладати має лише одна з них)) спитайте батьків!

    Женя reply Юсі

    та батьки то можуть і не укладати. Але тоді в дитсадік діти не ходитимуть



    І ще - вже почала укладати

    Юсі reply Женя

    а такий варіант: можуть і не укладати. і діти ходитимуть, і ще й еомпенсацію відсудять)) не розглядаєте взагалі?))))
  • Вільсон Максим

    красти треба менше грошей тоді хвататиме місту всього
  • Anonymous

    Ідіоти, мало того, що то грубе порушення конституційних прав громадян. Мало того, що їх ідіотські дії провокують на відповідні дії громади навколишніх сіл, мало того, що то просто безсовісно і дико. Ті ідіоти ще й ріжуть гіляку, на якій тримається дохла економіка міста. В місті гострий дефіцит робочої сили! Так, в місті нема кому працювати! Особливо в будівельній галузі, що чи не єдина в нас ще якось живе. Це чи не єдине, щр сьогодні в місті ще дає реальні податки і реальні доходи.  А тримається вона на заробітчанських грошах і тих самих незареєстрованих! Бо саме вони або доїзжають до міста і тут працюють, або знімають житло, яке масово їм здають ті самі заробітчани. От вижене той лисий придурок їх з міста, і що далі? Ідіоти, та хоч трохи аналізуйте і думайте, якщо совісті не маєте.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up