За обіди для учнів пільгових категорій міська влада платитиме 18 грн

За обіди для учнів пільгових категорій міська влада платитиме 18 грн
  • У 2018-ому міська рада за обіди для дітей пільгових категорій відшкодовувала підприємцям 15 грн. 
  • У 2019-ому сума зросла до 18 грн. Таке рішення прийняли на виконкомі міської ради 23 січня. 

- Ми щорічно приймаємо такий проект рішення, - каже начальник управління освіти та науки Ольга Похиляк. - Звільняємо від плати за харчування соціально незахищену категорію дітей, дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування, дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються в інклюзивних класах. Додатково від оплати звільняємо учнів, сім'ї яких перебувають у складних життєвих обставинах. Батьки яких брали участь у зоні АТО (ООС), загинули під час АТО.

За харчування дітей у школах та закладах професійно-технічної освіти, які підпадають під категорії, 18 грн платитиме міська влада. Харчування інших учнів у закладах загальної середньої та професійно-технічної освіти платять батьки.

Як зазначила заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Вікторія Остапчук, при складанні бюджету на 2019-й врахували подорожчання харчування до 18 грн.

Відео дня

- Рішення передбачає збільшення суми коштів, які потрібні на харчування. Крім того вже включає населення пункти, які приєдналися до Тернополя, - зазначила пані Остапчук. 

До 2 лютого 2019-ого директори шкіл мають укласти договори з підприємцями, які мають забезпечити харчування учнів.

Довідка

Від оплати за харчування, згідно із рішенням виконкому, звільняються:
- діти-сироти і діти, позбавлених батьківського піклування;
- діти з сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»;
- діти з особливими освітніми потребами, які навчаються у Тернопільській спеціальній школі;
- діти з особливими освітніми потребами, які навчаються в інклюзивних класах.

У закладах професійно-технічної освіти міста від оплати за харчування звільняють:
- дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, які знаходяться на повному державному утриманні;
- дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, які знаходяться під опікою;
- дітей з сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям».

Додатково звільнити від оплати за харчування :
-учнів, сім’ї яких перебувають у складних життєвих обставинах;
- учнів, батьки яких загинули під час участі в АТО;
-учнів, батьки яких є учасниками бойових дій на території проведення АТО;
- діти, батьки яких беруть участь в АТО;
- учнів , батьки яких отримали інвалідність під час участі в АТО;
-учнів, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи;
-учнів Тернопільського педагогічного ліцею спортивного профілю.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають? (ФОТО ДНЯ) photo_camera 15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up