За три дні на COVID захворіли майже 90 вчителів і під сотню дітей. Привіт, дистанційка?

За три дні на COVID захворіли майже 90 вчителів і під сотню дітей. Привіт, дистанційка?
  • Дві школи Тернополя вже пішли на дистанційне навчання - №№3 і 10. Але директор однієї каже, що не через COVID. 
  • Раніше в добу фіксували 5-7 випадків інфікування у вчителів та стільки ж в учнів. Цифри останніх днів свідчать, що тепер на COVID занедужали вп’ятеро більше освітян і школярів.
  • Чи готові ви знову перейти на дистанційне навчання? Проголосуйте в опитуванні.

36 класів на Тернопільщині — на самоізоляції. З них 15 – у Тернополі. На дистанційне перейшли 3 і 10 школи Тернополя та ще 8 закладів у громадах області. Про це повідомила начальниця управління освіти і науки облдержадміністрації Ольга Хома.

Якщо взяти освітні заклади в області, з 12 до 14 березня на COVID захворіли 89 педагогів та стільки ж дітей. У п’ятницю, 12 березня, корона вірус підтвердили у пів сотні педагогів.

— У суботу і неділю тестів здають менше, тому й показники доволі невисокі, — каже Ольга Хома. — Але ми з вами розуміємо, що до кращого не йде. Раніше в день фіксували 5-7 педагогів і до 5 дітей. Зараз самі бачите цифри.

Відео дня

Коли почнуть дистанційне навчання?

Станом на ранок 15 березня, на самоізоляції перебуває 36 класів, більшість з яких – школи Тернополя. Вісім закладів освіти повністю перейшли на дистанційне навчання - в громадах області.

— Якщо Тернопільщина потрапить до червоної зони, дистанційного навчання не уникнути, — каже Ольга Хома. — Середня і старша школи вчитимуться однозначно дистанційно. Щодо молодшої школи – вони навчатимуться у закладі за умови дотримання карантинних вимог. І, зверніть увагу, кількість дітей у класах не може перевищувати 20. Якщо діток більше двох десятків – класи ділитимуть і навчатимуться вони через день.

Близько шістдесяти вчителів у Тернополі захворіли на COVID-19. Про це повідомила начальниця міського відділу освіти Ольга Похиляк. Відтак окремі класи у школах перевели на дистанційне навчання.

Поки що більшість і шкіл і садків Тернополя працюють в звичному режимі — з дотриманням карантинних правил.

— У дошкільних установах закрито на самоізоляцію 6 груп. Хворіє 25 працівників, — повідомила Ольга Похиляк. — Щодо шкіл, то хворіє 58 працівників. Найбільше хворих зафіксовано у ЗОШ №3, №10, №22. У десятій і третій школах ми перевели на дистанційне навчання середню і старшу школи, учні початкової школи вчаться у звичному режимі.

Масові заходи і в школах, і в садках - під забороною

У восьми тернопільських школах 15 класів закрито на самоізоляцію.

— В усіх школах дотримуємося карантинних правил, — каже Ольга Похиляк. — І школи, і дошкільні установи забезпечені необхідними засобами індивідуального захисту. Потреби у масовому переведенні на дистанційне навчання наразі немає.

Масові заходи у садочках і школах – під забороною.

Від 10 березня на дистанційне навчання пішли 5-11 класи школи №10. Таке рішення ухвалили через те, що збільшилась кількість захворюваність на ГРВІ серез учнів та вчителів. Станом на п’ятницю, 12 березня, на COVID у школі захворіла одна дитина і кілька вчителів. Про це повідомив директор ЗОШ №10 Андрій Газилишин.

— Кількість учнів, які захворіли на сезонні ГРВІ, — понад 60, тому ми вирішили перевести середню та старшу школи на дистанційне навчання, — розповів Андрій Газилишин. — У п’ятницю по обіді проаналізувавши кількість тих, хто захворів, побачили, що вона не меншає. А якщо діти підуть до школи, ймовірно, зростатиме. Тому прийняли рішення продовжити дистанційне навчання до 19 березня.

Дистанційку запровадили для того, аби уникнути розповсюдження захворювання на вірусні інфекції. Зараз про дистанційне навчання, згідно з автономіями шкіл, ухвалює керівник навчального закладу.

Батьки до такого поставились з розумінням і теж просили не відновлювати навчання у школі. Мовляв, діти хворіють і краще перечекати деякий час та навчатись дистанційно, кажуть у школі.  

Молодші школярі натомість ходять до школи. Поки що, на щастя, майже всі здорові. Шестеро на самоізоляції через те, що захворіли їхні батьки.

Опитування

Чи готові ви до дистанційного навчання?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (20)
  • Ірина Маланчук

    Закрийте школи ,бо джерело інфекції саме звідти.
  • Vasil Chizhov

    23 школа вчителі хворі, на деякі предмети нехватає. Учнів хворих тьма. Недавно дочка заразила усю сім'ю, грошей купа, здоров'я нехватає, а в дочки, яку привезли слухатись навіть тесту не зробили. Цікаво хто дає команди замовчувати, можливо вже варта правоохлронцям заводити справи на керівників шкіл/садіків,  поліклінік/лікарень....
  • 27 школа також багато вчителів хворих на ковід,контактували з дітьми ніхто ніяких дій не приймає.Діти приходять додому контактують з рідними.Замкнуте коло?
  • Люда Лейко

    Школа №22 : половина вчителів захворіли, решту були в контакті і починають хворіти!Діти можуть переносити вірус,але ніяких дій ніхто не робить!!!Тягнуть,чекають не відомо на що!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up