Учителі закликають не вести дітей до школи. Навчання продовжать, коли ситуація стабілізується

Учителі закликають не вести дітей до школи. Навчання продовжать, коли ситуація стабілізується
  • Від самого ранку росія накрила ракетами територію України, і Тернопільщина – не виключення. Вже понад годину в області триває повітряна тривога, а влада просить людей залишатися в укриттях. 
  • Як бути батькам школярів? Чи працюватимуть сьогодні школи на території Тернопільської області – ми дізнавалися. 

 

Зі слів начальниці управління освіти та науки Тернопільської міської ради Ольги Похиляк, наразі діти не навчаються, адже по всій Україні оголошена повітряна тривога. 

– Я думаю, батьки не приводили дітей до школи під час повітряної тривоги і залишаються з ними в безпечному місці. Зараз навчальні заклади працюють, але знову ж таки, всі перебувають в укриттях. Чи навчатимуться сьогодні тернопільські школярі в очному форматі – відповісти важко, бо ні я, ні вчителі не знають, як далі розгортатимуться події і чого нам очікувати. Якщо все буде нормально, то учні зможуть йти на другу зміну до школи на навчання, – каже Ольга Похиляк. 

Що стосується освітнього процесу у школах Тернопільщині, то зі слів начальниці управління освіти та науки Тернопільської ОВА Ольги Хоми, все залежить від безпекової ситуації. 

Відео дня

– Мабуть, не всі батьки встигли привезти своїх дітей до шкіл. Але ті, хто прийшов до початку повітряної тривоги зараз знаходяться разом з працівниками навчального закладу в укриттях. Батьки не мають панікувати і бігти за дітьми у школу, бо це наразі небезпечно. Ви ж бачите, що відбувається. Я не можу сказати, чи будуть сьогодні навчатися діти, чи – ні. Треба спілкуватися з керівниками шкіл, – наголошує Ольга Хома. 

До того ж, в сусідніх областях всі школи працюють сьогодні в дистанційному режимі. 

За інформацією Тернопільської міської ради, сьогодні, 10 жовтня, для безпеки дітей школи працюватимуть дистанційно.

– Вчителі за можливості проведуть урок онлайн або дадуть завдання для самостійного опрацювання. УВАГА! Діти, які зараз у школі, залишаються в укритті. Я прошу вчителів потурбуватися про їхню безпеку, – наголосив Сергій Надал.

Більшість шкіл області сьогодні не розпочинали  навчальний процес через повітряну тривогу. Тих дітей, які встигли вийти на навчання та перебували в укриттях закладів освіти, просимо забрати додому.

– Рішення щодо поновлення очного навчального процесу у наступні дні буде прийматися в залежності від ситуації в області та країні. Під час прийняття таких рішень ми будемо керуватися всією наявною в нас оперативною інформацією, щоб забезпечити повну безпеку наших дітей, – каже Володимир Труш. 

Батьки, не панікуйте. Приділіть час дітям, трохи заспокойте їх. Після відбою повітряної тривоги зв'яжіться з класними керівниками дітей і вирішіть, яка саме сьогодні, 10 жовтня, буде форма навчання. 

 

Читайте також:

Залишайтесь в укриттях! В одному з районів Тернопільщини прогриміли вибухи (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Galina Kostiv

    Взагалі зробити дистанційне. Мудрі батьки дитину не відпустять.

    Polina Daineha reply Galina Kostiv

    Galina Kostiv точно. Нащо взагалі перти тих дітей у школу 😤
  • Оля Білинська

    Люди, благаю, бережіть себе і дітей!

keyboard_arrow_up