Якщо хоч одна дитина хвора — клас закривають на карантин! Чи переходитимуть школи на дистанційку?

Якщо хоч одна дитина хвора — клас закривають на карантин! Чи переходитимуть школи на дистанційку?
  • Серед хворих на коронавірус багато дітей. Тому на засіданні обласного штабу вирішили закривати на карантин цілі класи в школах та групи в садочках.
  • Кому «світить» дистанційка, читайте у матеріалі. 

Вдвічі більше хворих, ніж за попередню добу виявили на Тернопільщині 20 січня. Деталі в матеріалі Різкий ріст: нових випадків ковіду на Тернопільщині вдвічі більше, ніж попередньої доби

Через це в ОДА зібрали термінове засідання  комісії ТЕБ та НС щодо ситуації з COVID-19. 

— Наразі не йде мова про повне припинення роботи закладів освіти, однак деякі з них самостійно приймають рішення про закриття класів, з метою недопущення поширення інфекції. Визначені заклади охорони здоров’я готові до надання допомоги і забезпечені киснем на 100%, — зазначив голова Тернопільської ОДА Володимир Труш.

Відео дня

Чиновники прийняли рішення щодо посилення контролю за дотриманням протиепідемічних заходів в області.

Крім того, 20 січня в МОЗ зробили офіційну заяву: в Україні розпочався спалах коронавірусу

Голова МОЗ Віктор Ляшко заявив, що Україні розпочався спалах коронавірусу. Найскладніша ситуація у західній частині країни. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на брифінг Віктора Ляшка.

Він нагадав, що за вчора вже зафіксовано 18 479 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19.

— Це свідчить, що в Україні розпочався спалах. Епіцентр спалаху — західна Україна. Найбільш ускладнена епідситуація — в Івано-Франківській області, — зазначив Ляшко.

34 класи на карантині

Як повідомили в міському управлінні освіти і науки Тернопільської міської ради журналістам «20 хвилин», на карантин клас закривають у випадку, якщо виявили бодай одну хвору дитину. 

— На сьогодні, 20 січня, на дистанційному навчанні перебуває 34 класи у школах Тернополя. Від завтра на дистанційному навчанні будуть 5-11 класи шкіл №4 та №8, — коментує головний спеціаліст з питань загальної середньої освіти Олена П’ятночка.  — Якщо коронавірус виявляють у когось з дітей — клас закривають на карантин, бо усі інші вже є контактними. Також, якщо йдеться про початкову школу, то клас на карантин можуть закрити у випадку захворювання класного керівника. Рішення приймає керівник закладу. 

Також відомо, що у дитячих садках міста, станом на 20 січня, на карантині зараз дві групи. 

Дитяча захворюваність росте

Як повідомили у КНП «Тернопільська міська дитяча комунальна лікарня», за останній тиждень різко зросла захворюваність дітей на COVID-19, на амбулаторному лікуванні в Тернополі перебувають 45 дітей, на самоізоляції - 136 дітей.

Станом на ранок 20 січня, відсоток заповнення ліжок виділених для госпіталізації пацієнтів з COVID-19, і це становить 76%.

У Тернопільській міській дитячій лікарні додатково розгорнуто 10 ліжок для госпіталізації пацієнтів з COVID-19 в умовах інфекційного відділення, де є можливість забезпечити відповідний санітарно-епідеміологічний режим. Таким чином розгорнуто загалом 60 ліжок, з них 6 реанімаційних. Заклад в повному обсязі забезпечено киснем та кисневими концентраторами.

За даними Тернопільського лабораторного центру, зараз у Тернопільській дитячій лікарні – 48 хворих на коронавірус (29 дітей, 19 дорослих). 1 хворий – на кисневій підтримці через маску. 4 людини – на кисневому концентраторі. 18 пацієнтів у лікарні з підозрою.

Яка ситуація в області? 

COVID підтвердили у 141 дитини в області, станом на 12 год 20 січня в області хворіють на корона вірус понад 200 учнів та дошкільнят. В 69 педпрацівників 20 січня підтвердили ковід, загало хворіє понад 100 педагогів в області. Про це повідомила Ольга Хома, начальниця управління освіти та науки облдержадміністрації.

Ріст захворюваності серед дітей стрімкий, цифри говорять самі за себе. Скажімо, 11 січня на ковід захворіли 7 дітей, 20-го таких вже майже вдесятеро більше.

— Вчора (19 січня – прим. авт.) в Підгаєцькому районі комісія ухвалила рішення, і на дистанційне навчання перейшли всі заклади освіти громади, — каже Ольга Хома. — Це 17 закладів загально-середньої освіти, 10 дошкільної та один — позашкільної. У Борсуківській громаді єдина школа теж перейшла на дистанційне навчання.

 

Опитування

Чи потрібно закривати школи на карантин знову?

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Никанор Иванович

    Який зміст чекати поки хтось захворіє в класі . Вікна в класі пластикові і герметично закриті, уроки по часу теж довгі тому один може 100% заразити весь клас. З новим типом вірусу достатньо 15 секунд щоб підчепити цей вірус . Треба переводити всіх на дистанційку з обовязковою перевіркою засвоєного матеріалу в кінці тиждня  .Інститути так вже 2 роки вчаться .

keyboard_arrow_up