Партнер рубрики Події

18-річна тернополянка увійшла в число фіналістів світового музичного конкурсу

18-річна тернополянка увійшла в число фіналістів світового музичного конкурсу

Тернополянка Софія Плахцінська увійшла в шестірку фіналістів світового конкурсу International Violin Competition «Rodolfo Lipizer Prize»

Про це повідомили в Тернопільській міській раді.

З 9 по 17 вересня в місті Горіція (Італія) проходив музичний конкурс скрипалів. Тернопіль предаставляла юна скрипалька Софія Плахцінська — випускниця Тернопільської музичної школи №1 ім. Василя Барвінського.

Цьогоріч вже 42 раз поспіль в італійське місто приїхали скрипалі з усього світу. На конкурс відібрали учасників із 20 країн  віком 17-32роки. Журі впродовж трьох турів обирало шестірку найкращих скрипалів.

Відео дня

За результатами конкурсних днів фіналістами стали скрипалі з Японії, Китаю, Німеччини, Італії та України, які у фіналі виконували два концерти у супроводі оркестру.

Тернополянка увійшла в шестірку фіналістів, здобувши IV премію престижного світового конкурсу  International Violin Competition «Rodolfo Lipizer Prize».

За 42 роки історії конкурсу 18-річна Софія Плахцінська стала п'ятою скрипалькою з України, яка увійшла у фінал і представила нашу країну на міжнародній мистецькій арені.

Нагадаємо, раніше 20 хвилин повідомляли, що студентка тернопільського коледжу здобула перемогу на мистецькому конкурсі.

 

Читайте також:

Студентка тернопільського коледжу здобула перемогу на мистецькому конкурсі

Тернополянка перемогла в конкурсі успіху і краси Mrs. Ukraine World 2021

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up