Партнер рубрики Події

У Тернополі вже обстежили всі укриття у школах. Як діти будуть навчатися з 1 вересня?

У Тернополі вже обстежили всі укриття у школах. Як діти будуть навчатися з 1 вересня?

Навчання повинні розпочати з 1 вересня. Наразі у Тернополі обстежили усі навчальні заклади. Чи готове місто – про це повідомили під час брифінгу Тернопільської обласної військової адміністрації.

Як повідомив міський голова Тернополя, на території громади обстежили всі навчальні заклади на їх готовність до початку навчального процесу. Нагадаємо, діти зможуть навчатися у режимі офлайн лише в тому випадку, якщо у школі є укриття, де у випадку повітряної загрози зможуть сховатися учні та вчителі.

Читайте також:

Навчання розпочнеться, але в якій формі? Як на Тернопільщині перевіряють та готують укриття у школах

Відео дня

Деякі навчальні заклади ще мають час виправити недоліки та підготувати укриття, щоб розпочати навчальний процес у звичайному режимі. Це керівники шкіл повинні зробити до 20–го серпня. Також, як повідомив міський голова, на підготовку укриттів з міського бюджету виділили 24,5 млн гривень. Батьки платити за ремонти та підготовки сховищ не мають.  

Всі початкові класи (з 1 по 4 клас) навчання у місті буде в режимі офлайн. Для всіх інших класів навчання можк бути змішане – частина вчитиметься у школі, а частина – дистанційно, щоб на території школи було стільки осіб, на скільки розраховані укриття, – зазначив міський голова Тернополя.

– Батьки можуть написати заяву до директора школи, якщо ви бажаєте, щоб ваші діти навчалися вдома. Всі початкові класи навчатимуться офлайн, за винятком тих дітей, батьки яких оберуть для них дистанційну форму навчання, – каже міський голова.

Яка кількість закладів зможе забезпечити навчання у офлайн режимі, а скільки шкіл будуть працювати дистанційно – наразі не називають, оскільки керівники шкіл ще мають час виправити недоліки укриттів.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • катяяя

    про яке очне навчання може бути мова? війна на дворі ,не дай боже ракета прилетить в ту школу ,хто буде нести відповідальність? навіть якщо так коли почнеться очне навчання 100 процентів будуть кидати ракети туди де багато людей ,якщо тривог буде багато, то що ? уявіть таку ситуацію: дитина збирається виходити з дому до школи і зразу починається тривога через декілька хвилин зупиняється і тільки вона сідає на автобус знов починається і ,що тоді ахххазах просто на автобусі проїхатись чи що ? уявимо що тривога скінчилася лише за 3 години який сенс тоді іти в школу?
  • Читач32

    Яке може бути очне навчання в школах,війну треба скінчити,а потім все інше,хіба є така необхідність?!!!!!А на рахунок укриттів, наприклад у нас на 11 школі укриття не тільки розраховане для дітей і вчителів,а й для всіх людей цього району,самі ж пишуть весь час:"не ігноруйте тривогу,спустіться в укриття"!То тепер,як це має бути,почнеться тривога у вересні,всі кинуться в укриття,і діти,і працівники школи,і всі жителі ближніх будинків,це все нормально!!!!!Що за потреба таке робити?!Не доводьте людей до божевілля!!!!
  • Teren Teren

    Та ви що! Обстежили? А йшов лише 5-й місяць війни... І що, то лисе мудило може від бруківки щось відірве, а чи знову все за рахунок батьків?
  • оксана михальська

    Це не укриття, це підвали, сирі і холодні. Не дай Бог ракети- це братська могила!!! Схаменіться, подумайте про безпеку дітей!!!

keyboard_arrow_up