25 грудня уся Україна готуватиме борщ. Долучайтеся до великого онлайн борщ-марафону

25 грудня уся Україна готуватиме борщ. Долучайтеся до великого онлайн борщ-марафону

Підключайтеся 25 грудня о 16:00 до онлайн трансляції заходу на сторінці Міністерства культури та інформаційної політики України у Фейсбук.

 

25 грудня спільно з відомим кухарем Євгеном Клопотенком та ГО «Український інститут культури» Міністерство культури організує великий онлайн борщ-марафон. Про заплановану подію організатори повідомляють у соцмережі.

— Борщ гідний місця у списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО! — йдеться у повідомленні. — Запрошуємо вас долучитися до втілення цієї мети.

Відео дня

Великий онлайн борщ-марафон проведуть спільно з відомим кухарем Євгеном Клопотенком та ГО «Український інститут культури».

Перша частина заходу відбуватиметься у приміщенні галереї мистецтв «Лавра», де зберуться представники 25 регіонів України, для того, щоб продемонструвати свої рецепти і традиції приготування борщу та віднайти його унікальну формулу.

Ну, а друга — на кухні кожного і кожної з вас. Підключайтеся о 16:00 до онлайн трансляції заходу на сторінці Міністерства культури та інформаційної політики України і готуймо борщі всією країною!

Нехай у кожній хаті буде смачна вечеря, а у списку Всесвітнього надбання ЮНЕСКО нехай буде борщ, закликають організатори.

Тож ви самі зможете визначити, що для вас є борщ: історія, культура, побут, Схід і Захід, затишок, дім, іспит у майстерності куховарства, найкраще з меню шкільної їдальні, візитівка українського ресторану, традиції і новації, гедонізм, порятунок від готування на тиждень, вечеря після виснажливого робочого дня, гостинність, щедрість, чи єднання і любов.

Нагадаємо вчора, 22 грудня, у приготуванні кращої страви змагалися міністр захисту довкілля і природних ресурсів України Роман Абрамовський, міністр культури й інформаційної політики Олександр Ткаченко, віце-прем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба та міністр юстиції Денис Малюська.

Ольга Стефанішина та Олександр Ткаченко приготували борщ з вишнями, а Роман Абрамовський з Дмитром Кулебою обрали для свого рецепту смажену капусту.

«Сьогодні ми звернули увагу українців на те, що борщ є нашою традиційною родинною стравою. Борщ пройшов свій шлях крізь покоління, від бабусі до матері та сьогодні ми передаємо його рецепт своїм дітям. Для того, аби український борщ таки залишився нашим нащадкам ми прагнемо включення «Культури приготування українського борщу» до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО. І це абсолютно можливо, уже в найближчі роки», – зауважила Віце-прем'єр-міністр. 

Попри те, що борщ із вишнями здобув перемогу, міністри погодились, що це не перемога інгредієнту, а перемога українського борщу в цілому на загальнонаціональному рівні.

«Борщ наш! Український. І жодна пропаганда чи відверта спроба крадіжки нашої традиційної страви не зможе заперечити ідентичність та культурну спадщину нашого народу через кулінарний батл. Війна за борщ, як і за українські території  триває. І ми неодмінно переможемо», – підсумувала Ольга Стефанішина.

Суддя цих «борщевих» змагань Євген Клопотенко, голова ГО «Інститут культури України», закликав міністрів: «Тепер будемо очікувати в Україні вулиць, пам'ятників на честь борщу, започаткуємо традицію відзначення світового Дня борщу та запуску тематичних телевізійних шоу».

Читайте також Борщ з вишнями вміють варити в музеї на Тернопільщині: збережіть рецепт
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Serhii Kuzmychov

    оо а поїсти де можна?
  • Ivan Velykyj

    варити борщ можна було в  іншу неділю а не на різдво Христове
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up