25 жовтня країна переходить на зимовий час: чи буде так і наступного року?

25 жовтня країна переходить на зимовий час: чи буде так і наступного року?

25 жовтня 2020 року о 4:00 за київським часом стрілка годинника переводиться на 1 (одну) годину назад. 

Якщо у вас механічні годинники, ви можете перевести стрілки годинників вручну. Рекомендується зробити це напередодні, щоб прокинутися і побачити вже правильний час. Що ж стосується електронних гаджетів - ноутбуків, планшетів, телефонів, то на них час завжди переводиться автоматично, повідомляє РБК-Україна.

Комп'ютери і ноутбуки завжди переводять годинники на правильний час. Це стосується будь-якої операційної системи, як Windows, так і IOS.

Власники IPhone можуть спати спокійно. Смартфони та планшети на базі iOS ніколи не стикалися з проблемою перекладу стрілок і переходять на зимовий і літній час автоматично.

Відео дня

Варто зазначити, що перехід на зимовий і літній час відбувається відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 509 від 13.05.1996 року «Про порядок обчислення часу на території України», повідомляє "Урядовий портал".

Аналогічний порядок обчислення часу діє на території ЄС на підставі Директиви 2000/84/ЄС Європейського Парламенту і Ради від 19.01.2001 про перехід на літній час.

Водночас Європейською Комісією запропоновано розглянути питання щодо можливого скасування переведення годинника двічі на рік. Кожна країна ЄС повинна до квітня 2021 року визначитись, на якому часі вона залишиться: на літньому або зимовому.

Мінекономіки здійснює моніторинг ініціатив Європейської Комісії щодо зміни порядку обчислення часу в ЄС.

У разі прийняття на законодавчому рівні у ЄС рішення про скасування переведення годинників і з метою гармонізації нашого законодавства до ЄС, буде запропоновано Кабінету Міністрів України розглянути можливість відповідних змін у законодавстві України.

А вам комфортно живеться після переведення годинника? Який час більше подобається - літній чи зимовий? Відповіді пишіть в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Михайло Прлдлппр

    "Власники IPhone можуть спати спокійно"
    Автор статті як би намікає шо всі інші це бомжонедолюди.

    Val Val reply Михайло Прлдлппр

    Усі інші  - адекватні люди, які раціонально витрачають кошти, а не беруть у кредит гаджет для понтів.
  • Vladimir Dzengilevsky

    Вже перевели бодай їх переводило
  • Val Val

    Задовбали змінювати час.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 млн грн 09:02 Окупанти вдарили по багатоповерхівці в Дніпрі. Є загиблі, серед них — дитина 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області Від читача 10:01 Набір до патрульної поліції Тернопільської області триває 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up