26 та 27 вересня вхід у музеї Тернопільщини - безкоштовний

26 та 27 вересня вхід у музеї Тернопільщини - безкоштовний

Музеї Тернопільщини відкривають свої двері для жителів та гостей нашого краю. У ці вихідні, 26 та 27 вересня, їх відвідування буде безкоштовним.

З нагоди Всесвітнього дня туризму, який відзначають 27 вересня, відвідувачам пропонують: театралізовані екскурсії, колекції ляльок та вишиванок, експонати церковного та народного вжитку, сакрального мистецтва та зброї різних епох та періодів.

Адже музеї – це особлива атмосфера, нерозривний зв'язок з історією.
Тернопільщина щороку проводить святкові заходи з нагоди вище зазначеного свята, у яких завжди беруть участь і представники районів. Проте 2020 рік має свою особливість святкування – це карантинні заходи пов’язані із поширенням COVID-19. Тому результатом даної ситуації є заборона масових заходів. Не зважаючи на це,  в області планується проведення заходів для зацікавлення туристів.
 Відомо, що Тернопільська область має багату історико-культурну спадщину, що й зумовило наявність великої кількості музеїв.

Сьогодні в Тернопільській області функціонують 26 державних музеїв, 7 - обласного підпорядкування, а також 7 меморіальних музеїв. В області діють 140 громадських музеїв: 38 - історичних, 14 - краєзнавчих, 49 - етнографічних, 16 - меморіальних, 13 - літературних, 10 - мистецьких. 15 громадських музейних закладів мають звання «народний».

Нагадаємо, Всесвітній день туризму заснований Генеральною асамблеєю Всесвітньої туристичної організації в 1979 році в іспанському місті Торремоліно. Указом Президента України від 21 вересня 1998 року було встановлено, що 27 вересня в Україні щороку відзначатиметься День туризму.
 Свято відзначають в більшості країн світу вже понад З0 років. У цей день проходять зібрання туристів, святкові заходи і фестивалі, присвячені туризму і туристичному бізнесу

Відео дня

Довідка

Перелік музеїв області з числа установ культури обласного підпорядкування, учасників акції до дня туризму (безкоштовний вхід)

1. Тернопільський обласний краєзнавчий музей

Площа Героїв Євромайдану, 3, м. Тернопіль

2. Тернопільський обласний художній музей

Вулиця Соломії Крушельницької, 1, м.Тернопіль

3. Музейний комплекс «Лемківське село»

Вулиця Шевченка, 59А, м. Монастириська Тернопільської області

4. Обласний літературно-меморіальний музей Юліуша Словацького

Вулиця Словацького, 16, Кременець, Тернопільська область,

5. Музей національно-визвольної боротьби Тернопільщини

Вулиця Медова, 5, м. Тернопіль

6. Обласний меморіальний музей-садиба Леся Курбаса

Село Старий Скалат Підволочиського району Тернопільська область

7. Обласний етнографічно-меморіальний музей у селі Велеснів Монастириського району Тернопільської області

8. Борщівський обласний комунальний краєзнавчий музей

Вулиця Шевченка, 9, м. Борщів Тернопільської областї

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають? (ФОТО ДНЯ) photo_camera 15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up