51 420 грн за 9 картин: у Тернополі провели аукціон заради хворих дітей

51 420 грн за 9 картин: у Тернополі провели аукціон заради хворих дітей
  • Дев'ять картин тернопільської художниці Христини Снігур на благодійному аукціоні продали увечері 17 листопада.
  • Аукціон провели у рамках презентації благодійного фонду "Еволюція душі". 
  • Виручені кошти підуть на потреби хворих дітей. 

Перед благодійним аукціоном засновники благодійного фонду "Еволюція душі" розповіли про свою діяльність. Як зазначив лікар-ентерн, директор фонду Юрій Киричок, він щодня бачить людей, які борються з хворобами. Як лікар, свої емоції він залишає в стороні, але, коли хворіють діти, тоді емоції ховати складніше.

- Мене підтримали мої друзі і роботу фонду ми спрямували саме на допомогу дітям, - каже пан Юрій. 

Його підтримала Катерина Вустич, яка є організатором проекту, художниця, автор проекту "Еволюція душі", засновниця фонду Христина Снігур та приватний підприємець, співзасновник фонду Ігор Слободянюк. 

Відео дня

- У нас було дуже багато перемовин і є чимало інформації про те, хто потребує допомоги, - каже Катерина Вустич. - Тому ви вирішили, що оберемо конкретну людину чи конкретні історії тоді, коли вже буде сума. Як казав Ігор, все залежить від ситуації: для когось певна сума може бути незначною, а комусь вона потрібна негайно. Тому ми відштовхуватимемось від зібраної суми. Але кошти однозначно будуть спрямовані на допомогу хворим дітям. 

Після презентації фонду відбувся і сам аукціон. Гостям одну за одною представили дев'ять картин. Стартова ціна кожного лота була 3 000 грн. Учасники аукціону могли піднімати вартість на 300 грн. Відтак, дев'ять картин продали за 51 420 грн. 

Одну з картин придбав Олег Мартинов. Чоловік уже не вперше купує картини Христини Снігур. До цього аукціону за три роки він придбав ще три картини. 

- Прийшов на аукціон, бо подобаються картини Христини, бо подобається робити добрі справи, - каже чоловік. - Я завжди беру участь у таких благодійних заходах. 

Придбану на аукціоні картину пан Олег повісить у своєму офісі. Жан Алексянян одну з картин придбав для коханої дружини. Сергій Кічула придбав картину для сестри, до речі, чоловік був одним з перши, хто активно брав участь у торгах. Інші учасники аукціону картини купували теж в подарунок, або ж для себе.  

Ще одну картину - десятий лот, викупили до початку аукціону. За неї дали 1500 доларів і зараз картина Христини Снігур летить у США. Ці кошти теж спрямують на благодійність. 

Засновники благодійного фонду зазначають, що прийматимуть не лише кошти, а й будь-яку іншу допомогу. Якщо кошти можна спрямувати безпосередньо на лікування, то інші допомогу - подарунки, якісь речі діткам можна дарувати на свята, а незабаром і свято "Миколая", і "Новий рік", і "Різдво".

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up