Партнер рубрики Події

61,5 мільйон аліментів стягнули з недобросовісних батьків

61,5 мільйон аліментів стягнули з недобросовісних батьків
  • 2,5 тисячам батьків до сплати заборгованості з аліментів заборонили виїзд за кордон, ще стільки ж позбавили права керування транспортом.  
  • Майже 500 боржників - офіційно у розшуку за несплату аліментів.

61,5 мільйон грн стягнули з недобросовісних батьків, які забули про аліменти своїм дітям.

Більше дев’яти тисяч діток Тернопільщини, яким батьки боргували аліменти, отримали свої гроші. Про це повідомив начальник головного територіального управління юстиції в області Едуард Кольцов.  

53 488 грн заборгував своїй дитині батько з Кременеччини. Виконавці додали до цієї суми ще 20%, бо він не платив понад рік, «плюс» - виконавчий збір. Врешті йому довелось заплатити 72 тис 615 грн – це ті кошти, які стягнула Кременецька виконавча служба на користь дитини.

Відео дня
  • Існують обмеження для тих, хто не сплачує аліментів, - каже Едуард Кольцов. – Заборонений виїзд за кордон, призупиняється дія водійських прав і дозволу на зброю. Враховуючи, що мешканці області часто мігрують за кордон, аби заробити гроші, це – дуже серйозне обмеження.

144 тис грн. заборгував своїм трьом дітям батько. Понад три роки чоловік «утікав» від сплати, тому до суми заборгованості додали ще 70 тис. Всю суму – 214 тис грн. - отримала багатодітна сім’я, де виховуються троє дітлахів.

  • У Теребовлянському районі батько своїй дитині мав сплачувати 680 грн щомісячно, - розповіли у юстиції. – Загальна заборгованість дитині у нього майже 65 тис. грн. Порахуйте, скільки часу він не платить! Завдяки новому законодавству його змусили таки заплатити дитині. Станом на початок лютого борг повністю погашено.

Нагадаємо, посилення відповідальності за несплату аліментів та примусове стягнення з боржників стало можливим ще минулого року, відколи вступили в дію зміни у Законі «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів».

  • Якщо боржник ніде не працює, відповідно, немає можливості з нього стягнути аліменти на користь дитини, суд присуджує йому виконання суспільно-корисних робіт. Цю роботу знаходять для боржника в населеному пункті, де він проживає, - каже Едуард Кольцов. – 130 осіб за минулий рік виконували ці роботи і заробили 125 тис. грн.. Ці гроші пішли їхнім дітям.

Цифри

Державними виконавцями Тернопільської області у 2018 році стягнуто 61 461 749 грн. аліментів на користь 9 257 дітей.

На підставі відповідних судових рішень у зв’язку із відсутністю відомостей про місце проживання, перебування чи місцезнаходження боржника оголошено у розшук 494 особи, які зобов’язані сплачувати аліменти, за аналогічний період 2017 року оголошено у розшук 66 боржників, динаміка збільшилась на 428 (648%) осіб, які перебувають у розшуку.

Державними виконавцями області винесено:

  • 2 589 постанови про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві виїзду за межі України;
  • 2 607 постанови про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві керувати транспортними засобами;
  • 2 608 постанов про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві користуватись зброєю;
  • 2 608 постанов про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві полювання.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:01 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 20:01 Борсук «життєрадісний»: у лісі на Тернопільщині фотопастка зафіксувала рідкісну тварину photo_camera 19:03 Відео у TikTok від тернополян та про Тернопіль: дивіться підбірку! play_circle_filled 18:01 Благодатний вогонь вже привезли у тернопільські церкви photo_camera Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 17:02 Великдень на передовій: українські воїни розповіли як не забувають про традиції 16:01 Очікуємо грози: на Тернопільщині — штормове попередження photo_camera 15:01 Невипита кава рятує життя: танкіст-депутат зі Збаража відкрив збір на ремонт військового авто 14:03 Біля Катедри діти влаштували Великодні гаївки: як усе відбувалось photo_camera 13:02 Капелани 105 окремої бригади тероборони ЗСУ вітають військових з Великоднем play_circle_filled 12:03 Як тернополяни йшли на Великодню службу до храмів photo_camera 11:02 «Паски були скромні, без родзинок, але смачні... спечені мамою на засланні»: тернополянка про сумний Великдень play_circle_filled 10:03 Маленькі тернополяни вітають захисників з Великоднем play_circle_filled 09:01 Частуйте дітей Великодніми стравами розумно. Поради батькам від медиків
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up