8 березня та 9 травня більше не будуть вихідними. Новий календар (для обговорення)

В Україні активно обговорюють тему скасування вихідних на 8 березня і травневі свята.

8 березня та 9 травня більше не будуть вихідними. Новий календар (для обговорення)

В Інституті національної пам'яті України (ІНПУ) представили новий календар свят, згідно з яким деякі дні перестануть бути «червоними», однак самі свята в країні збережуться.

- Зовсім скоро 1, 2 і 9 травня, а також 8 березня можуть стати робочими днями і не збережуть статус свята, - повідомив глава інституту Володимир Вятрович, - Замість них пропонується ввести нові вихідні дні і, відповідно, зробити їх святами - другу п'ятницю вересня  (День сім'ї), 8 травня (День пам'яті і примирення), 9 березня (Шевченківський день).

Проект закону про державні свята, скорботних днів і пам'ятних дат визначатиме відразу кілька категорій:

Відео дня
  • Державні і традиційні свята - неробочі дні,
  • Державні свята, що не є вихідними,
  • Скорботні дні, що відзначаються на рівні держави, але не є вихідними. ​

​Як зазначив на своїй сторінці в Facebook глава інституту Володимир Вятрович, пропозиції щодо даного законопроекту можна надсилати в інститут національної пам'яті до 1 березня 2017 року.

Коментарі (27)
  • Serg

    1-9 травня має бути офіційним всеукраїнським тижневиком посадки бараболі. І то не жарт.
  • Анонім

    Ті му.....и так захопляться декомунізацією ,що дійде до того ,що прийдеться знести всі хрущовки ,панельки їх так само за часів комуни збодували , а там і комунікації їх також комуняки закладали , а потім садочки ,школи ,і лікарні треба буде зносити бо їх теж за советів будували ,а ще скільки по дорогах радянської техніки їзде її теж треба буде знищити . Хай покажуть ,що ті демократи срані за 25 років збудували .Розвелося всякої" професури", котра тільки коми у реченнях переставляє ,і розпоряджається, коли людям відпочивати . Моя б воля я б ту "професуру  на уранові шахти б відправив є....ти на благо батьківщини. От є.....и травневі свята їм удумалося похерити .
  • Анонім

    Ось тих дов......в треба поставити за верстат щоб вони там херньою не займалися ,а занялися справжньою роботою . От дов.......и на європу показують ,що там мало свят . От жоден м....к із тих керовників не може так щоб з європи щось не передерти тільки ось ,коли вони передирають європейські звички щось вони українському люду боком вилазять.

    Stels reply Анонім

    Вуйко , йдіть до верстата )

    Анонім reply Stels

    До Stels .   Я вже відпахав за верстатом купу років . Не є....и мозги ветерану праці .
  • ірина

    Треба обовязково залишити свято для жінок. Як не 8 березня то іншу дату.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Тернополя за сьогодні

14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Афіша та квитки на Moemisto.ua Афіша:
keyboard_arrow_up