Бабульки-співульки переживають за "роботу", коли РАЦС переїде у інше приміщення

Бабульки-співульки переживають за "роботу", коли РАЦС переїде у інше приміщення
  • Шостий рік поспіль під тернопільським РАЦСом підробляють три пані, які співають молодятам - Зоряна, Юлія та Ольга. 
  • Піст закінчився і жінки знову вийшли "на роботу". 

- Був піст і ми не співали, ми дотримуємось християнських традицій, - кажуть жінки.

На запитання, чи часто люди просять їх не співати молодятам, жінки в один голос сказали, що то віруючі.

- Є такі, то Свідки Єгови. Вони навіть шампаського тут не п'ють. Якщо нас просять не співати, то ми не співаємо, - кажуть вони.

Відео дня

Заробляє на хліб і ліки

А от самі молодята, та й чимало тернополян, не в захваті від таких концертів під РАЦсом. 

- Коли я виходила заміж, то подруга дала їм просто двадцятку і попросила, щоб не співали, - каже тернополянка Христина. - Я до них не агресивно налаштована, просто, якби ми з чоловіком хотіли концерту під РАЦСом, то ми б організували його. 

На запитання, чому жінки співають під РАЦСом, вони відповіли по-різному. Пані Юлія та пані Ольга приходять туди, бо люблять співати. Пані Зоряна каже, що на хліб, до хліба і таблетки можна заробити. 

Кажуть, що грошей в людей не вимагають і фіксованої ціни за їхній спів - нема. Люди самі дають скільки хочуть. 

"А нас заберуть?"

 У січні цього року філія Тернопільського обласного управління АТ "Ощадбанк" відмовилася продовжувати договір оренди і зобов’язала управління юстиції до 1 квітня звільнити приміщення. Проте РАЦС досі працює у тому ж приміщенні. Але переїзд таки буде. За попередньою інформацією, молодят одружуватимуть в урочистій залі приміщення телерадіокомпанії, що на бульварі Шевченка, 17. Там же видаватимуть довідки та вестимуть прийом громадян. Договір оренди вже підписаний і наразі почали ремонтні роботи.

Про це знають і "бабульки-співульки". Жінки переживають чи їх теж покличуть на нове місце. 

Проти співачок написали петицію

У 2016-ому році в Єдиній системі місцевих петицій з'явилась петиція від Вікторії Бриль, щоб співочих жінок забрали з-під РАЦСу. Петицію підтримало 349 людей. Тоді у відповідь на петицію готував заступник міського голови Іван Хімейчук. У ній йшлось про те, що за нецензурну лайку в громадських місцях, образливе чіпляння до громадян та інші подібні дії, що порушують громадський порядок і спокій громадян передбачено адміністративну відповідальність згідно з ст.173 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

У відповіді йшлось і про те, що міська рада направила звернення в Тернопільський відділ поліції Головного управління Національної поліції в Тернопільській області та управління патрульної поліції в м. Тернополі для вжиття заходів реагування згідно чинного законодавства. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Анонім

    Гнати їх в шию . Моя б воля я б іх відправив або форму для солдат шити ,або техніку фарбувати ,або маскувальні сітки плести там би і заробили собі і на хліб ,і на ліки ну і так далі .
  • тойво

    то перейдуть на нове місце.
  • Олег Голубецький

    Знахабніли бабулі,даєш 50 грн а вони починають нас троє ',як ми поділили і тд.тп.

    тойво reply Олег Голубецький

    то дати 45 грн.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст 08:46 18 березня у Тернополі відключили світло за однією адресою 08:05 У Підволочиську чоловік продавав перероблений пістолет play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up