Партнер рубрики Події

Аби не допустити будівництва під своїми вікнами, люди чергуватимуть у наметі

Аби не допустити будівництва під своїми вікнами, люди чергуватимуть у наметі

 

Пам'ятний знак бійцю АТО Зіновію Флекейю на вул. Львівській, 2 кілька днів тому уночі зруйнували вандали. Тим часом будівельники часу не гають і на цому місці намагаються збудувати новий торговий центр. Обурені мешканці розпочали безстрокову акцію протесту.

Нагадаємо, це вже не перша акція протесту, як проводять мешканці цього будинку проти забудови. Ще на початку цього року без попередження мешканців робітники почали зрізати дерева, аби під вікнами збудувати торговельний центр. Тоді люди об’єдналися та вирішили як альтернативу забудові зробити там сквер пам’яті бійців АТО. В цьому будинку жив один з загиблих героїв АТО Зіновій Флекей. То ж люди власними силами встановили пам’ятний знак.  

- З питання про створення скверу, ми не одноразово зверталися до міськради, - коментує голова ініціативної групи Віктор  Роздобудько. - Згодом міськрада прийняла рішення розглянути наше прохання на відповідній депутатській комісії.

З цього часу пройшло вже більш, ніж півроку, але реакції з боку комісії - жодної, продовжує активіст.

Відео дня

- Не дочекавшись погодження міськради, у сквері перед своїм будинком, ми встановили власними силами меморіальний пам'ятник нашому сусіду Зіновію Флекейю, який загинув у жовтні 2014 року в зоні АТО, - продовжує пан Роздобудько.

Як ми вже писали, тривалий час Зіновій перебував за кордоном в Італії, проте він не міг залишатися осторонь від подій в Україні. Був активним учасником Революції Гідності, під час сутичок отримав поранення. Видужавши, та подався на схід захищати межі держави там і загинув. Зіновію Флекейю ще у 2015 році міськрада присвоїла звання «Почесний громадянин міста Тернополя» посмертно.

З слів активіста, декілька днів тому, вночі, група вандалів у капюшонах зруйнувала меморіал. Наступного днями мешканці будинків побачили, що працівники ЖЕКу швидко почали прибрали зруйновані залишки меморіального знаку.

  • Нам відомо, що наш сквер та пам’ятник дошкуляв будівельникам, які хочуть за дев'ять метрів від нашого будинку побудувати новий торговий центр, - зауважує  Віктор  Роздобудько. -  Тому ми сьогодні розпочали безстрокову акцію протесту проти будівництва в нашому сквері торгового центру. Ми поставили намети та будемо в них почергово жити, аби не допустити будівництва перед нашими вікнами.

.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • тойво

    мабуть всі "папери" на будівництво законно видані,причому давно.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up