Партнер рубрики Події

Африканська чума на Тернопільщині атакує тварин

Африканська чума на Тернопільщині атакує тварин
  • З підозрою на вірус "африканської чуми свиней" звернувся до правоохоронців та ветеринарів області житель села Антонівці Шумського району.
  • Чоловік заявив, що на його господарстві в період з 10 по 15 червня загинула свійська тварина - шестимісячне порося.

Тушу тварини направили для проведення експертизи в Львівську регіональну державну лабораторію ветеринарної медицини. Результати виявилися невтішними - у поросяти виявили ДНК вірусу "африканської чуми".

У зв'язку з даним захворюванням свиней, поліцейські Шумського відділення поліції та місцевим райвідділом управління надзвичайних ситуацій встановлять один стаціонарний пост в селі Антонівці. На території району працюватимуть робочі групи,  а на трикілометровій відстані від зони ураження всіх свиней вилучатимуть та утилізовуватимуть. Усе це робитимуть ветеринари. 

Лікувати свиней, заражених африканською чумою, заборонено. Власники, у яких загинули тварини, повинні здаватити їх працівникам ветлабораторій. Самостійно утилізовувати туші заборонено.

Відео дня

Фахівці стверджують, що заразитися "африканською чумою" люди не можуть, а от відрізнити заражену чумою свинину від здорової легко - таке м'ясо має синюшний вигляд і крововиливи. Тому таке м’ясо на стихійних ринках купувати не варто, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up