Партнер рубрики Події

Активісти влаштували біля ОДА «Чорний вівторок»

Активісти влаштували біля ОДА «Чорний вівторок»
Близько двадцяти активістів зібрались біля облдержадміністраціїна акцію протесту cьогодні, 21 жовтня, вранці. Вони хотіли звернути увагу влади на провалені тендери з закупівлі ліків для ВІЛ-інфікованих, онкохворих, тих,що мають гепатит, туберкульоз та ін.

Учасники прийшли на демонстрацію з чорними плакатами «Чорний вівторок» - Уряд та МОЗ провалили закупівлю по 18-ти важким захворюванням», «Скоротіть процедуру закупівлі ліків!!!», - закликали вони. Деякі плакати наклеїли на двері головного входу в ОДА. 
- ВІЛ-інфіковані, онкохворі, хворі на гепатит, туберкульоз, гемофілію – усі залишились без ліків. – скаржиться член організації "Люди, якіі живуть з ВІЛ-СНІДом" Світлана Шороб, - і наша ціль: закликати владу закупити медикаменти якнайшвидше. Максимум впродовж місяця. Адже це не просто закупівля ліків проти грипу. Через будь-яке зволікання щодня помирають люди!

Previous Next

Начальник департаменту охорони здоров’я Тернопільської облдержадміністрації Володимир Курило запросив протестувальників на коротку бесіду у приміщення ОДА.
- На жаль, бесіда виявилась не надто продуктивною, – повідомляє член ТМО «Джерела» Софія Остролуцька. - В ході розмови учасники перейшли, в основному, на з'ясування особистих питань.  В результаті цього дійшли лише згоди, що необхідно більш тісно громадянам співпрацювати з департаментом охорони здоров'я.
 

- Під час колегії, яка відбулася у Міністерстві охорони здоров’я минулої п’ятниці, йшлося про забезпечення лікарськими засобами медичних закладів області, – наголосив Володимир Курило. – Я хочу акцентувати вашу увагу на тому, що вперше у Україні з бюджету 2014 року не закупили медикаменти. За словами в. о. міністра охорони здоров’я Василя Лазоришинця, з певних причин тендери не були проведені, але міністр запевнив, що дане питання вирішується. Міністерством охорони здоров’я вже укладені договори щодо забезпечення ліками на суму 558 мільйонів гривень. Тож до 10 листопада очікуємо поступлення препаратів».

За словами Володимира Курила, 558 мільйонів це – 36% від усієї суми, яка передбачена державою на закупівлю ліків. Повний її розмір 2 мільярди 160 млн грн.

Відео дня

- У свою чергу намагається забезпечити медичними препаратами хворих на онкологію, туберкульоз, гемофілію, гепатит, ВІЛ і департамент охорони здоров’я ОДА, – підкреслив Володимир Курило. – Враховуючи ситуацію, яка склалася в державі, у проекті обласного бюджету на 2015 рік на медичне забезпечення передбачили додаткових 300 тисяч гривень. На нашу думку, за умови стовідсоткової реалізації замовлень і ефективного використання коштів з обласного бюджету проблему забезпечення ліками повністю вирішимо.
 


Павло ЛОТОЦЬКИЙ  093-252-88-83

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Швороб Паша

    Виправте швороб
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:00 Тернопільська громада втратила захисника Руслана Зазуляка 08:01 Тарифи на платні медичні послуги Тернопільської міської дитячої лікарні затвердив виконком (документ) 22:00 Безкоштовні курси водіння пропонують для мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців 21:06 Засліпили фари: жінка, яку збили на трасі поблизу Борщева, померла до приїзду швидкої Від читача 17:45 Реадаптація ветеранів на робочому місці 20:00 Його бригаду найбільше «люблять» окупанти: історія молодого командира гармати 19:00 Ремонт на вулиці Сахарова: тролейбус №9 та автобуси №12 та №21 курсуватимуть за новими маршрутами 18:00 Лікарку з ВЛК звинувачують в підробці медичного висновку для військовозобов'язаного 17:03 У Великій Березовиці загорілася вантажівка з бочкою (ОНОВЛЕНО) 16:03 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 15:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 1 травня 15:05 Розклад богослужінь та графік освячення пасок у церквах Тернополя 14:45 У Тернополі чоловік випав з вікна багатоповерхівки 14:00 На вулиці Сахарова понижують висоту бордюрів на переходах 13:30 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 13:00 У Тернополі двом вулицям мікрорайону «Південний» присвоїли нові назви 12:23 У потічку на Підволочищині знайшли тіло 81-річної жінки 12:00 Вибір матраців-топперів у місті Тернопіль (на правах реклами) 11:40 В аварії на Тернопільщині травмувався 50-річний водій мотоцикла 11:30 Дякую діткам, які надіслали нашим захисникам частинку великоднього тепла з рідного Тернополя - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up