Активісти зібрали майже тонну куті для бійців

Активісти зібрали майже тонну куті для бійців

На другий Святвечір 7 тисяч бійців поласують кутею з Тернополя, яку збирали активісти ГО "Самопоміч". Пшеницю, мед, мак та родзинки збирали у храмах та офісі організації (бул. Шевченка, 16).

 

- За місяць ми зібрали майже тону куті, - розповідає голова міського осередку "Самопомочі" Андрій Грицишин. - Тернополяни активно долучались до акції вже в перші дні. А напередодні Нового року активісти нашої організації взялися за фасування різдвяної страви.

Для сотні наборів кутю зварили, а потім запакували у вакуумні упаковки. Пакети та вакууматор надав підприємець Олег Юник. Такий набір нашим бійцям залишається залити водою і за кілька хвилин страва буде готовою. Термін зберігання вакуумованої куті два тижні.

У решті, півтори сотні наборів, пшениця сира. У кожен пакунок активісти вклали рецепт, аби хлопці з різних регіонів України знали, як готують головну різдвяну страву на Тернопільщині.

Відео дня

- Вага однієї упаковки куті близько 4 кг. Стільки ж потрібно додати води, - розповідає депутат Тернопільської міської ради Олег Нитка.- Тож однієї упаковки достатньо, аби кутею поласувало 20-25 людей.

Готові набори активісти "Самопомочі" завезли на схід самі, частину передали волонтерам, які на свята рушили на Схід. Частину куті відправили через "Нову пошту". Тернопільську кутя була на столах наших бійців на Святвечір – 7 січня. Військові уже діляться світлинами, де смакують основну різдвяну страву і дякують активістам за турботу.

На Щедрий вечір, який українці традиційно святкують 18 січня, тернопільська кутя буде на столах 7 тисячі солдат, які захищають кордони України.
 
Громадська організація дякує усім тернополянам, які долучилися та допомогли нашим бійцям відчути дух Різдва на передовій.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up