На другий Святвечір 7 тисяч бійців поласують кутею з Тернополя, яку збирали активісти ГО "Самопоміч". Пшеницю, мед, мак та родзинки збирали у храмах та офісі організації (бул. Шевченка, 16).
- За місяць ми зібрали майже тону куті, - розповідає голова міського осередку "Самопомочі" Андрій Грицишин. - Тернополяни активно долучались до акції вже в перші дні. А напередодні Нового року активісти нашої організації взялися за фасування різдвяної страви.
Для сотні наборів кутю зварили, а потім запакували у вакуумні упаковки. Пакети та вакууматор надав підприємець Олег Юник. Такий набір нашим бійцям залишається залити водою і за кілька хвилин страва буде готовою. Термін зберігання вакуумованої куті два тижні.
У решті, півтори сотні наборів, пшениця сира. У кожен пакунок активісти вклали рецепт, аби хлопці з різних регіонів України знали, як готують головну різдвяну страву на Тернопільщині.
- Вага однієї упаковки куті близько 4 кг. Стільки ж потрібно додати води, - розповідає депутат Тернопільської міської ради Олег Нитка.- Тож однієї упаковки достатньо, аби кутею поласувало 20-25 людей.
Готові набори активісти "Самопомочі" завезли на схід самі, частину передали волонтерам, які на свята рушили на Схід. Частину куті відправили через "Нову пошту". Тернопільську кутя була на столах наших бійців на Святвечір – 7 січня. Військові уже діляться світлинами, де смакують основну різдвяну страву і дякують активістам за турботу.
На Щедрий вечір, який українці традиційно святкують 18 січня, тернопільська кутя буде на столах 7 тисячі солдат, які захищають кордони України.
Громадська організація дякує усім тернополянам, які долучилися та допомогли нашим бійцям відчути дух Різдва на передовій.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 3 від 15 січня 2025
Читати номер