"Алея Слави" у Тернополі поповниться новими зірками

"Алея Слави" у Тернополі поповниться новими зірками
  • Почесними зірками вшанують імена  Андрія Пушкаря, Ігоря Пелиха, Ізидора Доскоча та 30-ліття товариства "Вертеп".
  • Рішення про встановлення нових зірок на "Алеї слави" на вул. Сагайдачного прийняли на засіданні міськвиконкому 31 липня. 

- Нові зірки на "Алеї Слави" ми встановлюємо кожного року, - каже начальник управління культури Тернопільської міськради Олександр Смик. - Цього року ми хочемо вшанувати імена Ігоря Пелиха, Ізидора Доскоча, Андрія Пушкаря, а також 30-річчя громадської організації товариство "Вертеп". ЧИї імена помістити на почесній алеї ми вирішували за зверненнями від громадськості. Усі імена тут настільки відомі та достойні, що жодних питань не виникало. 

Члени виконкому одноголосно підтримали рішення. 

Зараз на Алеї слави у Тернополі 20 зірок. Традиційно відкриття відбувається напередодні Дня Незалежності. 

Відео дня

Довідка 

Андрій Пушкар - український спортсмен-рукоборець, тренер, заслужений майстер спорту України. Народився та жив уКременці. 15 разів був чемпіоном світу, 16 разів — чемпіоном Європи, 7 разів вигравав кубок світу серед професіоналів… В Україні завоював близько 200 медалей з різних турнірів, а з усього світу — з понад 30 країн. 14 листопада 2018 року загинув на Рівненщині в автомобільній аварії.

Ігор Пелих - український телеведучий, тележурналіст, шоумен, продюсер. Засновник і генеральний продюсер продакшн-студії «Роги і Копита Продакшн». Пелих народився 3 лютого 1974 року в Тернополі. У 1997 році працював на радіо "Столиця", пізніше - на телекомпанії "1+1". З 2000 року працював на ICTV адміністратором сайту каналу, а потім ведучим і продюсером. Загинув через дорожньо-транспортну пригоду в Києві.

Ізидор Доскоч - педагог, головний диригент дитячого хорового колективу «Зоринка», директор дитячої хорової школи «Зоринка» . Заслужений працівник освіти України. Володар другої премії 28-ого Міжнародного хорового конкурсу імені Г. Дімітрова, лауреат Міжнародного хорового фестивалю «Краківські зустрічі з церковною музикою», володар першої премії ХХХІІ-го Міжнародного фестивалю церковної музики «Гайнівка 2013» та інших фестивалів.

Товариство "Вертеп" - культурно-просвітницьке товариство в Тернополі. Виникло наприкінці 1988 року, в середовищі студентів Тернопільського державного педагогічного інституту (нині ТДПУ), молодих службовців, робітників, які вирішили відродити і показати тернополянам Різдвяний вертеп.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • David Starr

    Із списку зірки вірті усі, крім Пелиха. Йому нема за що.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:03 У Чортківській лікарні відкрили оновлене педіатричне відділення photo_camera 16:00 «На одну сироту у світі менше»: Олексій Філюк взяв опіку над 14-річним хлопцем 15:39 Редакція «20 хвилин» долучилася до мережі «Вікно Відновлення». Відбудовуємо країну разом! photo_camera 15:20 Усе для ванної кімнати: огляд магазинів сантехніки Тернополя (партнерський проєкт) Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція play_circle_filled 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up