Партнер рубрики Події

Андрію Горбунову просять присвоїти звання «Герой України» (посмертно)

Андрію Горбунову просять присвоїти звання «Герой України» (посмертно)

23-річний Андрій Горбунов прийняв на себе удар ворожого дрона — і врятував життя чотирьох бійців. Близькі захисника звертаються з проханням підписати та поширити петицію про присвоєння йому почесного звання «Герой України» (посмертно). 

Петицію «Нагородити посмертно званням «Герой України» Горбунова Андрія Юрійовича зареєстрував на сайті президентських петицій Богдан Ханкішієв.

Боєць роти вогневої підтримки 3-го десантно-штурмового батальйону 80-ї окремої десантно-штурмової бригади, Горбунов Андрій Юрійович, 16.02.2000 р.н., був призваний до лав ЗСУ за мобілізацією 11 січня 2023 року, воював на Запорізькому напрямку.

Відео дня

13 жовтня за віддану службу і захист Батьківщини отримав медаль «Незламним Героям російсько-української війни». 20 листопада 2023 року в районі н.п. Мала Токмачка, Запорізької обл. прийняв на себе удар ворожого FPV-дрона, чим врятував життя 4 бійців, які отримали контузії, але сам отримав несумісні із життям поранення.

Йому було 23 роки, дружини та дітей не мав. У нього залишилась мати та молодший брат, який також захищає нашу Батьківщину у складі 148-мої окремої артилерійської бригади десантно-штурмових військ Збройних Сил України.



Петицію уже підтримали майже 7 тисяч українців. До завершення голосування залишилося 58 днів. Нагадаємо, петиція має набрати 25 тисяч голосів.

Довідка
Посилання на петицію: https://petition.president.gov.ua/petition/211200

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, що рідні просили підтримати петицію про присвоєння звання «Героя України» Андрію Дмитревичу.

 

Читайте також:

Рідні просять підтримати петицію про присвоєння звання «Героя України» Андрію Дмитревичу

Донька загиблого захисника із Тернопільщини просить підтримати петицію про присвоєння йому звання Героя

Дружина загиблого захисника з Тернопільщини просить присвоїти йому звання Героя України (посмертно)

Звання «Героя України» просять присвоїти загиблому саперу з Тернополя В’ячеславу Власенку

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (16)
  • Olga Kovalyk

    Підтримую
  • Люба Казка

    Підтримую 🙏 211200
  • Olga Kelih-Homa Melnykova

    Підтримую
  • Olga Kelih-Homa Melnykova

    Підтримую

keyboard_arrow_up