Партнер рубрики Події

Анонімні алкоголіки запрошують на розмову

Анонімні алкоголіки запрошують на розмову
  •  "Група Анонімних Алкоголіків" провела чергове засідання на тему боротьби із алколезалежністю у неділю, 17 червня в храмі св. Йосафата.

  •  «Кроки до життя, або життя по кроках» - під такою назвою пройшла бесіда.  

Проблема алкоголізму в Україні на сьогодні є дуже гострою. Наша країна посідає одне з перших місць у світі по вживанню алкоголю. "Група Анонімних Алкоголіків" намагається зменшити кількість тих, хто тягнеться до чарки. Психолог Тернопільського наркологічного диспансеру Тетяна Стасюк розповіла про це об’єднання, про психологію людей, які страждають на алкоголізм та за якою програмою вони допомагають цим людям.   

- Щонеділі ми проводимо засідання групи "Анонімних Алкоголіків" в храмі св. Йосафата. Ми працюємо за програмою «12 кроків», якій вже дуже багато років.  Це програма духовного вдосконалення людини, її душі. На початку бесіди ведучий зачитує тих 12 кроків, а після цього кожен ділиться своєю історією з присутніми. Слухаючи один одного, кожен для себе розуміє, що він не один такий на світі. Є ще такі ж люди, які страждають від тих самих проблем, що він сам. Це терапевтично впливає на людину,  - пояснює пані Тетяна.

Відео дня

Жінка додає, що ця програма, власне, на все життя. Тобто, люди, які слідують цим 12-тьом крокам  – підтримують свою тверезість. Людині важко не кинути пити, а жити тверезо, тому що це є хвороба душі, розуму і тіла. Змушена тверезість довго не триває. Пияк може кинути пити на місяць, півроку, рік, але це все обов’язково закінчиться рецидивом.

- Не пити людині, яка залежна від алкоголю- просто неможливо. А програма «12 кроків» дає зрозуміти для себе, в чому полягає психологічна хвороба від алкоголізму, що для мене означає «Я залежний». Визнати, що «Я безсилий перед алкоголем і моє життя стало некерованим» - це перший пункт нашої програми. Люди, які сюди ходять, не вживають спиртного взагалі. Вони навіть уникають ліків, на основі спирту. Звичайно, не всім це вдається. І якщо хтось зірвався, це не означає, що він більше не може сюди прийти.

Психолог пояснює, що багато хто думає, що коли його підлікують, або ж як в народі кажуть «прокапають», йому стане легше і він кине пити. Насправді, це не лікування. Просто знімається алкогольне отруєння і очищується організм. А через певний час знову починає пити. Тому цим людям потрібна психологічна допомога і ми всіляко стараємось їм допомогти.

Дізнатись більше про Анонімних Алкоголіків можна на сайті http://aa-zakhid.org.ua/

Засідання групи Анонімних Алкоголіків проходить в такі дні:

П’ятниця 18:00 в монастирі Францисканців по  вул. В. Великого, 10

Субота 10:00 , неділя 15:00 в храмі св. Йосафата по вул. Лучаківській

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Taras Kryk

    Станом на 1 січня 2019р. в Україні діє більше 130 груп АА.
    Для порівняння у Польщі 2 700 груп АА.
    Англія 4 435 груп АА. загалом Велика Британія - 5 103 групи АА.
    Литва - 138 груп АА.
    США - 61 904 групи АА)[2]
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up