У дівчини, яка постраждала в аварії з поліцейським авто, лікарі не помітили перелом ребра

У дівчини, яка постраждала в аварії з поліцейським авто, лікарі не помітили перелом ребра
  • Аварія між селами Прошова та Мишковичі, що на Тернопільщині, трапилась ще 12 квітня. Автомобіль Mazda розлетівся вщент після зіткнення зі службовим поліцейським авто.
  • Як почуває себе потерпіла  20-річна пасажирка автомобіля Mazda та її хлопець, який був за кермом, з’ясовувала журналістка “20 хвилин”.

Після двотижневого лікування у Тернопільській обласній університетській клінічній лікарні Уляна Пелешок, яка зазнала серйозних травм в аварії, повернулася додому. Але згодом в іншій лікарні у неї виявили перелом ребра.

- Я почуваюсь краще, ніж раніше. Нині - на амбулаторному лікуванні, - каже Уляна Пелешок. - Мені зняли дроти із ротової порожнини і треба чекати, щоб все загоїлось, а далі потрібно консультуватись із стоматологами та вирішувати, як продовжувати лікування. Після аварії маю проблеми із зором, тому ходила до окуліста. Була на прийомі і в травматолога. Він сказав мені, що в мене перелом ребра. В обласній лікарні цього чомусь не бачили. Маю висновки обстеження. Просвітили грудну клітку і все. Нам дали диски із результатами. Однак до диска, де були результати рентгену грудної клітки, заключення не дали.

Головний лікар Тернопільської університетської (колишньої обласної) лікарні Василь Бліхар переконує, що дівчині надали комплекс потрібної допомоги і виписали її у нормальному стані.

Відео дня

- До нас із таким питанням ніхто не звертався, - каже пан Бліхар. - Тому ситуацію коментувати не буду. Я знаю, що у цієї пацієнтки були якісь претензії до лікарів, але їх з'ясували, їй надали необхідну допомогу. Перед пацієнткою вибачились. Це все, що я можу сказати.

Однак Уляна Пелешок стверджує, що після того, як виявила перелом ребра черговий раз зверталась в обласну лікарню. Там їй відповіли, що обстеження грудної клітки їй після аварії не робили. Чому? Пояснень не надали.

Свідчень та матеріалів справи досі не брали

Питання такогж є і до правоохоронців. Потерпіла каже, що свідчень щодо цієї справи у неї досі не брали і про те, як проходить слідство ні вона, ні Омелян Вітровий, її хлопець, який був за кермом автомобіля  під час аварії, нічого не знають.

- Я бачила тих поліцейських, які були у іншій машині, - продовжує дівчина. - Один з них далі працює. Виконує свої службові обов’язки.

Щодо чоловіка, який, ймовірно, був на передньому сидінні автомобіля в момент аварії і нібито несподівано схопився за кермо, то потерпілі кажуть, що зустрічалися із ним кілька разів, але він плутається у свідченнях та щоразу розповідає нову історію.

- Одразу після аварії я сам поїхав здавати кров на аналіз, - каже Омелян Вітровий. - Я маю всі документи, висновки щодо стану здоров'я дівчини з лікарні. Правоохоронці не брали в мене ніяких матеріалів, і відео з реєстратора також чомусь не дивилися.

Як з’ясували журналісти “20 хвилин”, справу зараз розслідують у Територіальному управлінні Львівського державного бюро розслідувань. Щоб уникнути упередженості правоохоронців.

Чому справу розслідують аж у Львові

Адвокат потерпілих Надія Сампара каже, що свідчень у потерпілих не брали, бо вони самі не могли приїхати, щоб надати їх.

- На сьогодні Уляна Пелешок та Омелян Вітровий визнані потерпілими у справі, - каже адвокат. - Уляна надавала свідчення ще під час того, як вона перебувала в лікарні. Після цього вона пояснень не давала, бо, можливо, не було потреби. Зараз треба з’ясувати, на якій стадії розслідування.  Уточнюємо даиту, коли ми можемо приїхати у Львів, щоб дати свідчення. Уляна перебувала в лікарні, тому поїхати у інше місто фізично вона не могла. Також паралельно працюємо над тим, аби відшкодувати матеріальні збитки. Призначені експертизи. Результатів їх проведення поки що немає.

Редакція "20 хвилин" надіслала офіційний запит у Львівське бюро розслідувань. У відповіді нам повідомили лише, що слідство триває.

- На даний час Територіальним управлінням Державного бюро розслідувань здійснюється досудове розслідування кримінального провадження , - йдеться у документі.

У Тернопільському районному відділенні ГУНП в Тернопільській області, де працюють поліцейські, які були у службовому автомобілі під час ДТП, кажуть, також говорять, що висновки діям правоохоронців мають дати експерти. 

- Кримінальне провадження у цій справі практично наступного дня передали в ДБР для неупередженості розслідування. , - каже керівник районного відділення поліції Віктор Волощук. - Інспекція із роботи з особовим складом проводить службове розслідування. Райвідділ не залучено ні до першого розслідування, ні до другого. Оцінку діям працівників поліції буде давати спеціальна інспекція.

Журналісти "20 хвилин" продовжуюють стежити за розслідуванням справи. Більше читайте згодом.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Віра Лагойда

    В Тернополі в поліції, правди не доб'єтесь. Хіба ДБР поможе.

    Лидия Олексюк reply Віра Лагойда

    Віра Лагойда А в лікарні?...
  • Kolya Mostsitskyi

    Якби знайшли ребро то це вже б була кримінальна справа...
  • Валентина Дронова

    На данный момент перелом ребер НЕ лечится- ТОЛЬКО ПОКОЙ
    Для того,что бы его обнаружить можно использовать рентген, но он мало информативен, лучше КТ
    И те кто пишут,что врачам лишь бы в карман заглянуть,почитайте как это лечится, а потом пишите бред
  • George Vol

    Службову недбалість відносно лікарів треба порушувати, щоб менше дибілів там працювало. Ясно чому студенти медики тести не можуть здати бо розуму не вистачає.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату 21:02 Двотижневий фестиваль «Великодні мотиви» стартував у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії Від читача 17:19 У квітневому топі вакансій на Тернопільщині - водій, продавець, кухар, швачка, медсестра, лікар 19:02 Ніхто не скаржився на витік газу, а він був: скільки нарахують в третій платіжці за перевірку мереж 18:30 Біля дамби Тернопільського ставу висадили катальпи 17:50 На вісьмох вулицях «Нового Світу» 18 квітня не буде води 16:30 «На гарячому» затримали чоловіка, який за $ 12 000 обіцяв домовитися з ВЛК Тернопільського військкомату 16:05 Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:53 «Поділили на «своїх» і «чужих»? Переселенка з Харкова скаржиться, що синові не видали книги в бібліотеці 15:45 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 17 квітня 15:30 Сім’я полеглого воїна Миколи Пителя пожертвувала дзвін для храму play_circle_filled 14:48 На Тернопільщині розшукують чоловіка з Бережан 14:07 Удар по Чернігову: 14 загиблих, 61 людина постраждала play_circle_filled photo_camera 13:55 Куди після школи? Огляд закладів освіти для вступу (партнерський проєкт) 13:00 На фронті загинув Герой з Почаєва 12:05 Куди піти, що подивитися у Тернополі 17-21 квітня 11:30 У Тернополі відбудеться сесія міської ради — які питання вирішать 11:20 Лазерна епіляція Сandela 2+1. Кожна 3-тя процедура в подарунок! (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up