Бабак передбачив, у якому році Україна отримає безвіз з ЄС

Бабак передбачив, у якому році Україна отримає безвіз з ЄС
  • Бабак Тимко Другий напророчив цьогоріч ранню весну – приблизно за 6 тижнів. А от коли Україна отримає безвіз тваринка визначилась не одразу –  в 2017 році.
  • Організатори кажуть, що придумали свято не для забави, а щоб привернути увагу до вимирання тварин, занесених у  Червону книгу.

На святкуванні Дня Бабака (День Сурка рос.) на Харківщині була присутня і журналіст «20 хвилин», яка на власні очі пересвідчилась, що до ролі бабаків у заповіднику ставляться доволі серйозно. Традицію започаткували харківські журналісти ще в 2004 році на біостанції Харківського університету імені Каразіна в селі Гайдари.

Рання весна та безвіз у 2017 році

За народним повір’ям, бабаки здатні передбачити коли прийде весна. Якщо день похмурий і гризун не бачить своєї тіні – буде рання весна. Якщо день сонячний, і звір намагається сховатись назад у нору – зима триватиме ще довго.


Previous Next

Бабак Тимко Другий, який пророкує з 2012 року, на цьогорічному святкуванні довго не хотів показуватись публіці. Тимка Другого вважають найправдивішим бабаком  – тваринка помилилась лише два рази. Зокрема, під час свого першого прогнозу бабак пообіцяв, що Україна увійде у фінал чемпіонату світу з футболу. З цього приводу жартують, що він просто патріот, і видав бажане за дійсне.

Відео дня

Цьогоріч тіні своєї Тимко не побачив – весна буде теплою, приблизно за шість тижнів. Окрім погоди, віднедавна бабак пророкує і на політичні теми. Щодо безвізу тваринка засумнівалась. Першого разу Тимко обрав табличку «Безвіз…», що означає отримання безвізового режиму у далекому майбутньому, а інші два рази таки побіг до «Безвізу у 2017 році». Харківські журналісти прийняли це як добрий знак, хоча сам хранитель бабаків тлумачити прогноз на камери відмовився.


Організатори запевняють, що такі забави не шкодять тваринкам. Хранителем місцевих бабаків є начальник біостанції, доктор біологічних наук, професор Віктор Токарський. За стільки років для нього ці тварини стали рідними. До того ж, бабаків не будять зі сплячки – вони самі прокидаються на кілька тижнів серед зими.

Сімейні драми, наче у серіалах

Ці тваринки стали певним символом Харківщини.Тут їх сприймають мало не як людей. Їм влаштовують весілля у костюмах, дні народження тощо.

Харківські журналісти в курсі всіх подробиць особистого життя цих тваринок.

- В Тимка Першого, батька Тимка Другого, була дружина Аделаїда, - розповідає журналістка Людмила Доля. - Проте, через кілька років сімейного життя вона втекла у степи. Тимко, не витримавши розлуки, також утік. Студенти знайшли його через кілька тижнів, наляканого та схудлого, та повернули у заповідник. Згодом йому підшукали іншу дружину – Валентину. Проте сімейне життя у них так і не склалось.  

Весілля у Тимка Другого відбулось два тижні тому. Йому привезли дружину Ларису, проте пан Токарський каже, що вона «дуже зла», і наразі молодята притираються один до одного.



Організатори наголошують, що таким чином вони привертають увагу до збереження біорізноманіття тварин, зокрема і найбільших серед степових звірів – бабаків. Раніше в цих краях налічувалось близько 20000 особин, а зараз – менше 5000.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (13)
  • Piter Savka

    Ну і бл....ть стадо долбонутих придурків. Тваринка спить собі спокійно чекає весни, але кожного року, в той самий час як по годиннику, приходить стадо придурків і витягує його на холод. Тваринка потім ше місяць виздоровлює після після тих вандалів. Де той най сраний ГрінПІс ???!!! Нема кому схаменути давбодятлів
  • Анонім

    Буде безвіз в 2170 році, то вже остаточно )
  • Ткаченко Наталя

    а зараз що ми зробили з тої незалежної України.Кожен раз коли ми кричимо слава україну ми знаємо що не може бути ніяка слава такій державі де за роки незалежності розікрали і розтягнули все що було.Хто це зробив пута чи медведєв.Встид і позор декларують міліони грабують народ.Ви не згадуйте про спартанців ви допоможіть вижити тим людям які залищилися бо скоро здохнуть з голоду.А жінки солдатіків які воюють скоро будуть змушені запрошувати хлопів під перину щоб їх гріли бо газ дорого,а пі.ьку будуть мити вологими салфетками.Жид парайло звертаюся до тебе шановний вже зає.ало те твоє життя по новому скоро ти вилетеш як гі.но зі сра.ки вилітає.І будемо тебе шукати на Панамі.Згадаймо що Небесна сотня це не сотня героїв а сотня обдурених і до такої степені одурманених людей які добровільно пішли на смерть і навіть ніхто не наказаний за це,і після їх смерті стало жити куди гірше.Тільки в Україні може бути спереду зализався ззаду обіс.ався зробили 2 майдани а толку ніякого.Скоро будемо ходити тільки з факелами до степана бандери бо там не потрібно грошей.До церкви з чим підеш з вивернутими кишенями ..навіть нема чим за коляду заплатити.Стидно за таку країну і таких правителів.Куля в лоб гроші накрала і поцілуйте його в сра..у і так кожного.А тсн вражає.чим ви вражаєте морозите всяку хр.нь.Люди всі дивітся відео про порошенка скидаю ссилку

    Ткаченко Наталя reply Ткаченко Наталя

  • Anonymous

    Йдіт до дупи з тим безвізом.Я тутка хочу жити як поридний чоловік.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up