Партнер рубрики Події

Батька 13-річної водійки, яка скоїла аварію, судили за неналежне виховання доньки і оштрафували

Батька 13-річної водійки, яка скоїла аварію, судили за неналежне виховання доньки і оштрафували

850 грн штрафу дав Тернопільський міськрайонний суд батькові 13-річної водійки, яка без його дозволу взяла ключі від Subaru та скоїла аварію. Відповідну постанову суд виніс ще 22 березня.  

Оприлюднили її в Єдиному державному реєстрі судових рішень 28 березня. 

Нагадаємо, 9 березня 2019 року у Тернополі трапилась безпрецедентна аварія - близько 17.30 на вул. Бережанській зіткнулись Subaru та Volkswagen Passat. За кермом першого була 13-річна жителька села Почапинці. Як повідомили згодом правоохоронці, справу не вносили в єдиний реєстр досудових розслідувань,  учасники ДТП домовилися про відшкодування матеріальних збитків. А на батьків дитини склали адмінпротокол за ч.1 ст. 184 КУпАП “Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей”.

Як йдеться в КУпАП, таке порушення тягне за собою попередження, або штраф від 850 до 1700 грн. Про це йшлося у статті “13-річну водійку, яка скоїла аварію в Тернополі, уже виписали з лікарні. Батькам загрожує лише штраф”.

Як випливає із матеріалів справи,  фігурант адмінпровадження - житель села Почапинці Тернопільського району, непрацюючий Дмитро Михайлович С.  В ході розгляду справи про притягнення його до адміністративної відповідальності, власну вину у вчиненому правопорушенні визнав повністю та розкаявся у вчиненому.

Також, як йдеться у постанові, його вина повністю доведена матеріалами справи. Як результат  - суд визнав батька винуватим у вчиненні адмінправопорушення за ч.1 ст. 184 КУпАП та призначив  850 грн штрафу. Законної сили рішення набрало 2 квітня. 
 

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Петро Білецький

    А знаєте чому такий штраф ? Тому що мажорчики. Вам би і права забрали і авто і ще й можливо кримінальне провадження відкрили. Старе добре классове нерівенство.
  • Анонім

    Що таке 850 грн це позор для такої країни ,а ще себе європою називаємо , та в європі з цього м.....а стягнули б 250 тисяч євро плюс ще було б питання про позбавлення батьківських прав . В цій всій історій дуже багато темних плям 1) Ніхто не оприлюднює номера машини 2) Дитину в спішному порядку забрали з лікарні 3 ) Медичні працівники не надають інформацію без дозволу медичної верхушки лікарні . І після таких темних плям ви повірете ,що той батько безробітний . Виникає питання ,а де ж тоді взялося стільки бабла щоб порішати з потерпілою стороною ,де взялися гроші щоб башлянути в усіх організація щоб тільки не дати розголоски цієї справи . Там або мамаша якась шишка навіть в тій самій міській раді ,або в податковій ,або органах прокуратури ,СБУ ,або батько перед судом звільнився з "ласого місця" ,а після суда і всіх штрафів, коли все вляжеться спокійно повернеться на своє ласе робоче місце . І чуйка у мене така ,що хтось із цієї "сімейки" працює в органах СБУ .
  • Зеленський ШУТ

    Це штраф??? 800 грн ??? Сміхота....)
  • Орися Келба

    Напевно б перевиховало якщоб сума була на два нулі більшою (85 000)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up